Brașov. „Şi eu m-am vaccinat!”. Ce reacţie spune a avut şefa DSP după vaccinul anti-Covid

Last Updated on ianuarie 11, 2021 Şefa DSP Braşov, Andrea Neculau, s-a vaccinat anti-COVID. Ea spune că a simţit o uşoară oboseală după ce şi-a administrat vaccinul şi aceasta a fost singura reacţie adversă pe care a avut-o, potrivit bzb.ro.

Şi eu m-am vaccinat! Sunt bucuroasă că am ajuns aici. Am purtat povara acestui moment atât pentru mine cât şi pentru întreaga campanie din acest judeţ pe care o coordonez împreună cu Comitetul Judeţean de Coordonare a Vaccinării.

Brașov. „Şi eu m-am vaccinat!”. Ce reacţie spune a avut şefa DSP după vaccinul anti-Covid 1

Am rememorat nopţile şi zilele lungi de anul trecut când revizuiam listele din ATI Covid şi căutam cu toţi colegii locuri în spitale pentru cazurile grave. Şi încă nu s-a terminat.

Însă, cu acest gest simplu de a ne vaccina, vom reuşi să rupem lanţul transmisiei bolii. Trebuie însă să o facem cât mai mulţi!”, a postat pe o pagină de facebook medicul care conduce campania de luptă anti-Covid din judeţul nostru.

Până acum, în judeţul Braşov, în etapa 1 de vaccinare, care include personalul medical, au fost vaccinate 3.326 de persoane, dintre care 14 au raportat reacţii adverse minore. Alte 1.564 persoane sunt planificate pentru săptămâna aceasta, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Braşov.
Judeţul Braşov este între primele judeţe din ţară la numărul de doze efectuate.

Dacă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, 70% din personalul instituţiei medicale s-a vaccinat (potrivit unei declaraţii a purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, Marius Leonte), la Maternitate situaţia pare a fi la polul opus. „Doar 40% dintre angajaţii Spitalului Clinic de Obstretică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” s-au vaccinat anti-COVID, a declarat pentru BizBrasov directorul instituţiei, dr. Mircea Preda.

În mare parte, cei din personalul auxiliar nu se vaccinează. Din rândul medicilor, 80% s-au vaccinat, iar din rândul asistenţilor, ceva mai puţini”, a explicat dr. Mircea Preda. Potrivit acestuia, personalul reticent la vaccinare aşteaptă să vadă „ce păţesc” cei care s-au vaccinat. „Noi sperăm ca în cel mult două săptămâni să se convingă toată lumea şi să se vaccineze”, a mai spus sursa citată.

Previous Story

Allen Coliban chiar construiește un parc serios .„Ne-am propus să facem Brașovul Capitala Verde a României”

Next Story

(Foto/Video) Trei morți, mașină zdrobită de un utilaj de deszăpezire al DRDP Brașov