Brașov. Flavia Boghiu anunță a doua etapă de vaccinare, pentru populația cu grad de risc. „Cele 4 centre vor fi:”

Last Updated on ianuarie 8, 2021 Viceprimarul Flavia Boghiu anunță a doua etapă de vaccinare, pentru populația cu grad de risc. Vaccinarea se va face în 16 puncte din 4 centre.

Flavia Boghiu: „În calitate de coordonator al Nucleului local de vaccinare împotriva Sars-Cov-2 am de făcut un anunț plin de încredere și speranță:
În curând vom începe “Etapa a II-a – Vaccinare populație cu grad de risc”. Obiectivul autorităților centrale este ca în jurul datei de 15 Ianuarie tot acest proces să fie început. În această etapă intră toată populația de peste 65 de ani și toate persoanele care vor intra în grupele de risc nominalizate de Ministerul Sănătății.
În Municipiul Brașov vom avea pentru început cel puțin 4 centre și un total de 16 puncte de vaccinare.

Brașov. Flavia Boghiu anunță a doua etapă de vaccinare, pentru populația cu grad de risc. „Cele 4 centre vor fi:” 1

Cele 4 centre vor fi:
– La CATTIA
– La Sala Sporturilor
– Pe Strada Gloriei, nr.3 (Punct de termoficare – SPLT)
– La Baza de tratament din Noua

Centrele vor funcționa de la ora 08:00 la 20:00 și vor fi deservite de către medici, asistente medicale și registratori, precum și personal de pază și de curățenie.

Cum arată acest proces pentru cetățean?
Ajuns la centru, acesta va fi termometrizat la intrare. După care va intra într-o recepție. Îi va fi scanat buletinul cu o tabletă asemănătoare cu cea de la alegeri, va primi un formular de consimțământ cu care se va duce în sala de așteptare, unde un medic îl va prelua și va efectua triajul.

Apoi, după triaj și completarea formularelor se trece în zona de vaccinare. Această zonă este separată în puncte de vaccinare individuale, dotate și utilate conform normelor, cu fluxuri bine delimitate. Aceasta este etapa unde vaccinarea propriu-zisă se va întâmpla.

În urma completării datelor în RENV (Registrul Electronic Național de Vaccinare), pacientul va primi adeverința cum că a fost vaccinat și va merge în sala de așteptare post-vaccinare (diferită de sala de așteptare pre-vaccinare) timp de 15 minute. După aceste 15 minute, este liber să plece acasă, vaccinat și eliberat de presiunea acestei pandemii.

În acest moment se lucrează la amenajarea acestor centre, la fluxuri și inclusiv la metode de a ajuta cetățenii nedeplasabili sau greu deplasabili să ajungă la aceste centre. Sperăm ca în jurul datei de 15 Ianuarie Municipiul Brașov să fie printre primele orașe mari care să înceapă vaccinarea populației.
Vă voi ține la curent cu toate demersurile acestui proces. Începem anul în forță. Un an sub semnul speranței”.

Previous Story

4841 de cazuri noi de COVID din 31.592 de teste și 96 de decese. Situația la Brașov

Next Story

Brașov. Flori: „Felicitări, Allen Coliban! Pentru prima data in ultimii 20 de ani, deszăpezirea a intrat și pe străduțele mici cu parcări dintre blocuri”