Brașov. Ești de acord? Cartier cu 20 de blocuri cu 7 etaje la Dâmbul Morii. 58.000 mp de spațiu verde cu copaci și poienițe ar dispărea

Last Updated on ianuarie 19, 2021 58.000 mp de spațiu verde cu copaci și poienițe vor dispărea la Dambul Morii grație primăriei Predeal care dorește construcția unui cartier cu 20 de blocuri cu 7 etaje.

Sebastian Ichim: „Primăria Predeal a publicat pe 4 ianuarie 2021, în monitorul oficial local, intenția de elaborare a unui PUZ în Timisul de Jos pentru 20 de blocuri cu 7 etaje.

Va rog sa semnați aceasta petiție dacă doriți ca Dambul Morii sa rămână o stațiune linistita, atractiva pentru turisti.

Petiție NU VREM pădure de blocuri în Timișul de Jos – Dâmbu Morii!”
Brașov. Ești de acord? Cartier cu 20 de blocuri cu 7 etaje la Dâmbul Morii. 58.000 mp de spațiu verde cu copaci și poienițe ar dispărea 1

Între Timișul de Jos și Brașov, pe DN1, drum european E60, în vecinătatea fostei vile de 18.000 mp a lui Ceaușescu, trecută în 2010 în ograda miliardarului Ioan Neculaie, chiar lângă șosea, la umbra pădurii, va fi ridicat de-a dreptul un cartier de blocuri înalte, cu spații comericale și tot tacâmul aferent unui cartier rezidențial.

Așa, dintr-o mișcare de pix și efortul câtorva excavatoare, ar urma să dispară pur și simplu 58.000 mp de spațiu verde cu copaci și poienițe. Adică, o suprafață verde cam cât cinci stadioane, într-o zonă de mare interes turistic. Ar urma să apară însă o pădure de blocuri cu 6 etaje plus mansardă, o imagine numai bună pentru a acoperi peisajul natural din zona Dâmbul Morii.

Primăria Predeal, pe furiș, fără o consultare reală cu cetățenii din zonă, pregătește aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal, “cu dedicație”, în favoarea unui investitor privat.

Conform acestui plan, lângă casele de max 13 metri înăltime, la doar câțiva metri, ar urma să “răsară” 20 blocuri cu 7 etaje. Fiecare din cei care au construit aici, au achitat la vremea lor așa zisa “taxă de stațiune”, tocmai pentru că există un Plan Urbanistic General care limitează înălțimea construcțiilor din zonă și stabilește niște indicatori urbanistici care nu ar trebui încălcați.

Previous Story

Primar PNL din Brașov luat pe sus de DIICOT într-un dosar de stupefiante. „Mascații” au descoperit, în urma perchezițiilor, cannabis, ciuperci halucinogene și pastile de ecstasy

Next Story

Paul P.: „In această dimineață la Brasov! Mai poluat ca in India!”