Vaccinare Brașov. Medicul Andreea Moldovan: „ Este un vaccin modern, sigur și, așa cum am mai spus, față de vaccinurile de până acum, este ca un telefon smart față de unul cu butoane”

Last Updated on decembrie 28, 2020 Andreea Moldovan este primul medic vaccinat la Brașov, anti-COVID 19. Ea a declarat pentru HotNews.ro, că “Este un pas înainte la care eu, cel puțin, am visat încă din martie, de când a început pandemia, și mă bucur că astăzi am avut ocazia să fiu și eu vaccinată, alături de colegi.”

Medicul Andreea Moldovan are 100% încredere în vaccin și vrea să le transmită asta și românilor: “Practic, văzând ce înseamnă infecția COVID – unii dintre pacienții pe care i-am tratat au evoluat favorabil și s-au externat cu bine, dar unii au dezvoltat forme severe, nu au reușit să supraviețuiască sau au dezvoltat complicații după boală – suntem conștienți că trebuie făcut tot ce se poate pentru a preveni îmbolnăvirea.

Vaccinare Brașov. Medicul Andreea Moldovan: „ Este un vaccin modern, sigur și, așa cum am mai spus, față de vaccinurile de până acum, este ca un telefon smart față de unul cu butoane” 1

Ori vaccinarea este unul dintre mijloacele de bază de prevenție a infecțiilor în general, iar acest vaccin cu ARN mesager, după părerea mea, este un mare plus de calitate și de siguranță comparativ cu celelalte vaccinuri disponibile până în prezent.”

Ea subliniază că este foarte important să avem încredere în cadrele medicale, în această perioadă. Iar dacă ele își fac vaccinul, nu trebuie să avem niciun fel de emoții: “Cred că este foarte important să avem încredere în ceea ce cadrele medicale propun și fac, pentru că automat ele au un filtru de cunoștințe medicale care poate să evalueze dacă acest produs este sigur sau nu.

Populația trebuie să se gândească că atunci când cadrele medicale, mai ales cele din prima linie, se vaccinează, acest lucru vine în urma unei analize extrem de atente a vaccinului, a calității lui și a riscului de administrare. Este un mesaj de încrerede pe care îl dăm vizavi de vaccinare. Este un mijloc prin care noi ne putem proteja pentru a nu ne mai îmbolnăvi și pentru a nu se mai pierde inutil atâtea vieți care pot fi salvate, dacă oamenii nu se mai îmbolnăvesc.

Actualul vaccin a trecut de teste extrem de stricte, este sigur și ne poate ajuta să ne întoarcem la viața de dinainte, după care tânjim cu toții: “Este bine să ascultăm vocile experților din lumea întreagă și din țara noastră. Un produs vaccinal este aprobat pentru utilizare abia după ce trece de niște teste extrem de stricte. Acest vaccin nu a eludat niciuna dintre etapele de testare a eficacității și a siguranței de administrare, doar că aceste etape s-au făcut mai repede din punct de vedere birocratic.

Dar este un vaccin testat, urmărit, controlat, verificat, eficace în proporție de 94% și care ne poate ajuta în final să ajungem din nou la acea viață de dinainte, după care tânjim cu toții de atâta timp.”

După ce s-a vaccinat duminică împotriva Covid-19, dr. Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, a mai declarat pentru mytex.ro: „Am încredere deplină în acest vaccin, este un vaccin modern, sigur și, așa cum am mai spus, față de vaccinurile de până acum, este ca un telefon smart față de unul cu butoane. Am dorit să mă vaccinez atât pentru a putea să-mi continui activitatea de medic în condiții de mult mai mare siguranță, cât și pentru a da comunității, prin exemplul personal, un mesaj de încredere”.

Previous Story

Video Brașov. Vântul puternic a distrus terasele din Piața Sfatului. Bradul de Crăciun a rezistat

Next Story

18 brașoveni, uciși de COVID în ultimele 5 zile. Situația epidemiologică se prezintă astfel: