(Foto) Record pe calea ferată: Ruta Brașov-București-Constanța, parcursă astăzi în doar 4 ore și 10 minute

Last Updated on decembrie 13, 2020 Ministerul Transporturilor a anunțat că un tren al CFR Călători a parcurs duminică distanța Brașov-București-Constanța în 4 ore și 10 minute, ceea ce reprezintă un record absolut în ceea ce privește durata călătoriei pe această rută.

Noul tren are în compunere vagoane moderne de clasa 1, clasa 2 și vagon restaurant, anunță stiripesurse.ro.

(Foto) Record pe calea ferată: Ruta Brașov-București-Constanța, parcursă astăzi în doar 4 ore și 10 minute 1

Perechea de trenuri valorifică proiectele de modernizare a sectoarelor de cale ferată București – Constanța și București – Predeal, părți componente ale coridorului feroviar IV (Coridorul Rin-Dunăre), investiții finanțate din fonduri europene cu contribuție de la bugetul de stat. Acest nou serviciu se adresează atât mediul de business din cele trei municipii, cât și călătorilor care se deplasează în scop turistic atât în zona montană cât și în stațiunile de pe litoral”, se arată în comunicatul Ministerului Transporturilor.

Jurnalistul Vitalie Cojocari: „După inaugurarea trenului Gara de Nord – Otopeni, CFR Călători anunță și stabilirea unor recorduri pe căile ferate din România
Le redau mai jos.
Sunt preluate dintr-un comunicat pe care l-am primit de la Ministerul Transporturilor cu puțin timp în urmă(duminică, 13 Decembrie, la ora 17.00).
“O nouă veste bună”, așa începe comunicatul, care anunță că intrarea în vigoare a noului mers de tren 2020 – 2021 aduce mai multe trenuri, servicii superioare, o durată redusă de parcurs, confort sporit.

(Foto) Record pe calea ferată: Ruta Brașov-București-Constanța, parcursă astăzi în doar 4 ore și 10 minute 2 (Foto) Record pe calea ferată: Ruta Brașov-București-Constanța, parcursă astăzi în doar 4 ore și 10 minute 3 (Foto) Record pe calea ferată: Ruta Brașov-București-Constanța, parcursă astăzi în doar 4 ore și 10 minute 4

Iată, deci, recordurile românești de pe Calea Ferată:
🚃 trenul “Tomis Expres” a parcurs distanța de 391 km dintre Brașov – București – Constanța în 4h și 10’. Este vorba de “un record absolut în ceea ce privește durata călătorie pe această rută”, subliniază comunicatul.

🚃 trenul Brașov – București, 2h si 07′, cu o singura oprire de un minut în Predeal.
Dacă sunteți curioși să aflați mai multe despre viteze, iată:
🚃 viteza maximă 160 km/h;
🚃 viteza medie 100 km/h.

Comunicatul compară aceste viteze “cu cea a trenurilor Intercity din Uniunea Europeană”.
Ministerul Transporturilor vorbește de aceste rute ca despre un nou serviciu ”premium”, care se adresează “atât mediul de business din cele trei municipii, cât și călătorilor care se deplasează în scop turistic atât în zona montană, cât și în stațiunile de pe litoral”.

Pozele sunt din trenurile pe care CFR Călători le pune la dispoziție pasagerilor în noul mers de tren 2020-2021”.

Previous Story

Brașov. Măsuri de pază și protecție sporite în Piața Sfatului, pentru Târgul de Crăciun

Next Story

Brașov. Se mărește tariful la apă. Cât vei plăti pentru un metru cub de la 1 ianuarie 2021