Altă Premieră medicală la Braşov. O echipă de medici de la Spitalul Sf. Constantin a realizat prima intervenţie pe cord deschis la un copil

Last Updated on decembrie 4, 2020 Zilele trecute, la Brașov a avut loc o altă premieră medicală. O echipă de medici de la Spitalul Sf. Constantin a realizat prima intervenţie pe cord deschis la un copil. Operația a fost făcută fără deschiderea sternului, pe cale endoscopică, printr-o mică incizie de 4 cm în spaţiul intercostal. Spitalul Sf. Constantin din Braşov fiind singurul din ţară unde se pot realiza astfel de intervenţii.

Echipa de specialişti a fost coordonată de fostul ministru al Sănătăţii Victor Costache, care a precizat că̆ este vorba despre un băieţel de 12 ani, diagnosticat în urmă cu 2 ani cu defect septal atrial, o comunicare la nivelul cavităţilor cardiace mici, cu shunt semnificativ stânga-dreapta, care prezenta deja dilatarea secundară a cavităţilor drepte cardiace, anunță Adevarul.

Altă Premieră medicală la Braşov. O echipă de medici de la Spitalul Sf. Constantin a realizat prima intervenţie pe cord deschis la un copil 1

Copilul a beneficiat de corecţia chirurgicală endoscopica a acestei malformaţii, prin abord minim invaziv, printr-o incizie de 4 cm între coaste, fără deschiderea sternului, ceea ce permite o recuperare funcţională şi o reintegrare în colectivitate foarte rapide, scăderea durerilor postoperatorii, aspect foarte important fiind vorba de un pacient pediatric.

Potrivit unui comunicat de presă, din echipa operatorie au mai făcut parte: Dr. Farcaş Felix – medic specialist chirurgie cardiovasculară, Dr. Pitiş Cristina – medic primar cardiolog, dr. Andreea Costache, anestezia fiind asigurată de Dr. Sircuţă Carmen – medic primar anestezie şi terapie intensivă, asistenţi circulaţie extracorporeală: Oana Sebastian şi Ciorbea Marius.

Spitalul Sf Constantin: „🏥 Spitalul Sf. Constantin este primul si cel mai important centru robotic privat din România in specialitatile: urologie, ginecologie, chirurgie generală și chirurgie toracică.

Pe langa acestea amintim si alte specialitati, care pun la dispozitia pacientilor servicii medicale la standarde europene.
Spitalul Sfantul Constantin. – Brasov

Str. Calea Bucuresti Nr. 318
Str. Iuliu Maniu nr 49 / Parter
Call Center: 0268 300 300”

Previous Story

12 persoane au fost reținute în Brașov, în dosarul mitei din spitalele COVID-19/ Printre reținuți este și șeful Biroului de Operațiuni Speciale

Next Story

Brașov. Programul de sărbători la Brintex