La Brașov AUR a câștigat un loc de deputat. Cine e Francisc Tobă

Last Updated on decembrie 7, 2020 AUR va avea un deputat de Brașov după un scor de aproape 8%. El este Francisc Tobă , născut pe 23 iunie 1953. Acesta reintră în Parlamentul României, ca „braşovean”, după ce în perioada 1992 – 1996 a fost deputat PSDR de Sibiu.

Potrivit epochtimes-romania.com, Francisc Tobă a fost consilier al lui Adrian Năstase: „Militar de carieră, Tobă a intrat în politică după Revoluţie, devenind vicepreşedinte al FSN Sibiu.

La Brașov AUR a câștigat un loc de deputat. Cine e Francisc Tobă 1

Ulterior, Francisc Tobă a intrat şi în Parlament trimis de FDSN… Mai mult, numele lui Tobă apare şi în dosarul legat de represiunea ce a avut loc în Sibiu, în timpul Revoluţiei, după cum a semnalat, pe Facebook, protestatarul Marian Ceauşescu”.

După Revoluţie, Francisc Tobă a devenit vicepreşedintele FSN din Sibiu, deputat FDSN (septembrie 1992); preşedintele Organizaţiei FDSN din Sibiu şi membru al Grupului parlamentar al PDSR. Tobă a fost şi consilier al lui Adrian Năstase. În trecut, Tobă a candidat şi pe listele PSD pentru Parlament iar anul trecut făcea parte din conducerea Partidului Neamul Românesc al fostului parlamentar PSD Ninel Peia.

Previous Story

Rezultate finale în judeţul Braşov. USR spulberă PNL. „Mulțumim, Brașov!”

Next Story

Grigorescu Dan: „Numerologie amară. După 31 de ani apare din nou triangularea Brașov – Timișoara – București din anii ’90. Să însemne asta un posibil nou început de spirală a timpului în istoria României?