Last Updated on decembrie 2, 2020 Cei de la USR Brașov le-au administrat o lecție celor de la PNL astăzi în Consiliul Local. I-a pus să voteze împotriva proiectului Gorița, proiect pe care-l susțineau foarte îndârjit cu câteva lui în urmă. Chiar și George Scripcaru a votat astăzi împotriva proiectului său, semn că amenințările lui Adrian Veștea nu sunt chiar apă de ploaie.
Irineu Darău: „Mare bucurie la Brașov! În sfârșit, proiectul inept pentru drumul forestier Gorița a fost stopat definitiv. Brașovenii știu cât de importantă este natura și peste 15000 dintre ei au semnat petiția STOP Gorița, alături de mulți reprezentanți ai societății civile care au susținut acest deziderat.
Mulțumesc lui Allen Coliban și colegilor din USRPLUS Brașov pentru că au luptat cu curaj și până la capăt pentru acest rezultat!”
Corneliu Teposu: „Civism și politică la Gorița
Despre proiectul Gorița, prin care urmau să se taie 8222 de arbori – mare parte prin pădure-parc, adică ilegal pentru că acolo avem un regim strict pentru tăieri – am aflat dintr-o postare a Ana Moca-Grama pe acest grup.
Evident, traseul șerpuit de 11 kilometri de drum forestier cu o lățime considerabilă ducea în numeroase puncte cu „panoramic view”, dar era tangențial și cu proiectul imobiliar „După Grădini – Secret Garden”; asta am aflat mai târziu.
Apoi, s-au implicat Maxmilian Radu Munteanu, Mihai Tatu, George Alexandru Costan și mai mulți. Îmi cer scuze de la cei pe care i-am omis.
La nivel politic, primul politician care s-a implicat a fost senatorul USR Allen Coliban, azi primar al Brașovului. A fost la fața locului unde a văzut culoarul pregătit pentru defrișare, apoi USR Brașov a realizat o petiție care a strâns aproape 15.000 de semnături – enorm de mult pentru o cauză locală.
A fost organizată o dezbatere, au fost trimise mai multe solicitări către primărie, respinse toate. A urmat un marș pentru păduri la care au participat aproximativ 1300 de brașoveni.
Fostul primar a mințit că proiectul e suspendat și a încercat să înșele vigilența brașovenilor.
Au fost inițiate două acțiuni în instanță, ambele câștigate. Aici merite deosebite au Victor Ilie și Marian Spiridon. Fosta administrație a Brașovului a făcut recurs ceea ce ne-a spus multe despre intențiile lui Scripcaru & Co.
Azi proiectul Gorița e istorie prin implicarea civică a celor care au documentat tot ceea ce ar fi însemnat acel proiect, prin implicarea fiecărui brașovean din cei aproape 15.000 care au semnat petiția, prin participarea celor 1300 de oameni care au fost la marșul pentru pădurile Brașovului și prin implicarea politică a celor din USR. Caz-școală de cooperare între simpli cetățeni și politicieni, caz-școală despre cum se construiește o comunitate puternică. Pentru că ingredientul care i-a unit pe toți care se opuneau tăierii pădurilor de lângă Tâmpa a fost încrederea reciprocă.
Felicitări tuturor pentru implicare! Fiecare efort a contat.
Gorița vă așteaptă oricând veți dori să mergeți”.