Foto Brașov. Primarul Allen Coliban anunță că s-a hotărât să rezolve problema gunoaielor. „Capitala verde a României. Cel mai curat oraș. Vom face asta împreună, am nevoie de ajutorul vostru!”

Last Updated on decembrie 21, 2020 Primarul Allen Coliban a anunțat luni dimineață că s-a hotărât să rezolve problema gunoaielor care au acaparat orașul. El explică și cum va face acest lucru.

Allen Coliban:Capitala verde a României. Cel mai curat oraș. Vom face asta împreună, am nevoie de ajutorul vostru!
Primesc multe mesaje în ultima vreme cu privire la degradarea curățeniei din oraș, mesaje ce semnalează nepăsarea salubriștilor și suspiciuni de sabotaj.

Am avut discuții cu reprezentanți ai acestora și cu aparatul din subordine. Poliția Locală este și ea o verigă importantă în soluționarea problemei, prin controale și prin amenzi. Sunt hotărât să rezolvăm aceste probleme, iată cum:

Foto Brașov. Primarul Allen Coliban anunță că s-a hotărât să rezolve problema gunoaielor. „Capitala verde a României. Cel mai curat oraș. Vom face asta împreună, am nevoie de ajutorul vostru!” 1 Foto Brașov. Primarul Allen Coliban anunță că s-a hotărât să rezolve problema gunoaielor. „Capitala verde a României. Cel mai curat oraș. Vom face asta împreună, am nevoie de ajutorul vostru!” 2 Foto Brașov. Primarul Allen Coliban anunță că s-a hotărât să rezolve problema gunoaielor. „Capitala verde a României. Cel mai curat oraș. Vom face asta împreună, am nevoie de ajutorul vostru!” 3

– monitorizare atentă a felului în care obligațiile contractuale sunt îndeplinite de către salubriști (ridicarea deșeurilor, curățenia în jurul platformelor de colectare), inclusiv cu măsuri coercitive

– colaborare cu asociațiile de proprietari și responsabilizarea acestora
– fonduri în bugetul pentru anul viitor pentru instalarea a cel puțin 30 de ecoinsule pentru colectare selectivă. Vom dubla acest demers de o campanie extinsă pentru educare și informare.

Cum puteți ajuta? Implicându-vă, sesizând neregulile, luând atitudine. Primele două fotografii le-am primit astăzi, duminică, împreună cu un mesaj – “aseară au venit și au trecut pe lângă”. În câteva ore, gunoiul a fost ridicat (foto 3)”.

Marian Tita: Am scris si eu acum cateva saptamani pe aceeasi tema, Allen.
Dupa ce am publicat pe Facebook, cineva de la Brai Cata m-a contactat si a zis ca o sa rezolve rapid situatia, ceea ce au si facut. Doar ca nu e normal sa sesizam noi neregulile; ele ar trebui rezolvate imediat, de catre furnizorul de salubritate. Altfel, consider ca sunt furnizori incompetenti si ar trebui luata in considerare schimbarea lor. Mie imi e clar ca toate contractele de salubrizare au fost date pe niste cumetrii, atat Urban (sau Brai Cata) cat si Comprest.

Cristina D.: Ani la rând, am strâns singură gunoaiele din parculețul din fața blocului, până efectiv am obosit. Am trimis msg catre Primăria Bv care mi-a recomandat sa vb cu Poliția Locala, aceasta din urmă nici măcar nu mi-a răspuns protocolar la msg. Ce strângeam ziua, seara se dubla pe timp de vara, asta până când m-am hotărât să nu mai strâng gunoaiele ci sa le AȘEZ pe bănci. Abia atunci au început să le vadă și oamenii, dar si cei de la salubritate. I-am abordat pe cei de pe teren de la salubritate, am discutat cu ei problemele, si s-au mobilizat putin mai bine, dar nu exemplar. Este nevoie de foartă multă muncă…
Este imperios necesar sa implementam platformele subterane de gunoi.

Maria B.: Depinde mult si de fiecare cat vrea sa faca. Pubelele pentru reciclabile de exemplu, sunt pline cu orice alt deseu, pentru ca se pun la intrarea in boxa, si e mai simplu sa se arunce in ele. Apoi devin contaminate si aia a fost 🙄. Si unii, printre care si eu, ne chinuim sa colectam selectiv. Nu stiu ce varianta ar fi ok la blocuri, atat timp cat tine de bunul simt al fiecaruia….

Lore S.: Am și eu un astfel de exemplu. Pe Aleea Tiberiu Brediceanu, chiar în centrul orașului!😡
Foto Brașov. Primarul Allen Coliban anunță că s-a hotărât să rezolve problema gunoaielor. „Capitala verde a României. Cel mai curat oraș. Vom face asta împreună, am nevoie de ajutorul vostru!” 4

Luchiian A.: Una dintre soluții ar fi modernizarea acestora. Accesul pe baza de cartelă și trabamiterea în timp real a nivelului de gunoi către conpaniile de salubritate. La Cluj-Napoca Emil Boc a facyt ghene ingropate…

Previous Story

Foto. Accident grav. Doi morți, după ce o mașină de Brașov s-a ciocnit violent de un alt autoturism pe DN1

Next Story

BREAKING DOAR 2.489 de cazuri NOI de coronavirus. Nu se mai testează nimic. Situația la Brașov