Brașov. Mai reziști? Mirosurilor urâte de la depozitul de gunoi ar urma să dispară anul viitor. Explicații primarul Allen Coliban

Last Updated on decembrie 16, 2020 Primarul Allen Coliban a fost astăzi în inspecție la groapa de gunoi Fin-Eco ce emană acele gaze urât mirositoare. Reprezentanții companiei i-au promis primarului că problema va fi rezolvată până la jumătatea anului viitor.

Allen Coliban: „În primul rând trebuie să remarc, după vizita de astăzi, că presiunea pe care am pus-o cu toții pe rezolvarea unor probleme istorice la acest depozit de deșeuri a început să dea rezultate.

Brașov. Mai reziști? Mirosurilor urâte de la depozitul de gunoi ar urma să dispară anul viitor. Explicații primarul Allen Coliban 1

Presiunea aceasta s-a materializat prin instalația de ardere, instalația de captare a biogazului și printr-o promisiune pe care am primit-o că până la jumătatea anului viitor, celulele 1, 2 și 3 vor fi, toate, conectate la această instalație de ardere a gazului, astfel încât toate acele gaze de depozit emise în atmosferă să fie în totalitate tratate și, astfel, automat va fi rezolvată și problema mirosurilor.

Acesta este angajamentul cel mai important pe care l-am primit astăzi și care ar trebui să rezolve problema mirosurilor din Brașov într-o măsură foarte mare. Consider că felul în care a fost stabilită locația acestui depozit, în anul 2004, când a început să funcționeze, a lăsat multe probleme, este mult prea aproape de zona locuită, este pe o direcție nefericită a maselor de aer și cred că pe termen mediu trebuie să ne gândim la viitoarea locație și la viitorul depozit.

Avem o discuție deschisă în acest sens cu operatorul gropii, există deschidere spre a identifica aceste soluții și spre a face tranziția de la această locație la una viitoare. Nu știu dacă asta se va întâmpla în trei ani, în patru ani, în șapte ani de zile, dar asta este direcția spre care trebuie să mergem”.

Previous Story

BREAKING – 5991 de cazuri noi de Covid-19, la doar 28.191 de teste prelucrate. Situația la Brașov

Next Story

Brașov. Rata de infectare a sărit iar de 7. Situația pe localități