Situația degenerează în Sibiul carantinat – Armata preia contriolul DSP

Last Updated on noiembrie 17, 2020 Sibiu, atât de aproape de Brașov, are probleme grave cauzate de coronavirus. A fost nevoie ca Armata să preia controlul DSP în orașul aflat în carantină minim 14 zile.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu va avea, în premieră, o conducere militară, noul director general fiind numit medicul colonel Daniel Chelcea, director medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Sibiu, acesta declarând, pentru AGERPRES, că o să verifice personal situaţia din fiecare spital din judeţ după ce îşi va intra în atribuţii miercuri dimineaţa, informează stiripesurse.ro.

Situația degenerează în Sibiul carantinat - Armata preia contriolul DSP 1

Potrivit colonelului Chelcea, şi funcţia de director adjunct de la DSP va fi ocupată tot de un militar.
“În primul rând o să fie o perioadă în care o să analizez resursele şi problemele şi greutăţile de acolo. Sper ca perioada asta să fie extrem de scurtă, cât de scurtă, în funcţie de ce găsesc. O să merg pe teren, o să văd spitalele, o să văd pe cine ne putem baza, ce putem să facem acolo. Ca şi măsuri, când o să am o imagine clară, atunci o să discutăm despre ea”, a precizat noul director DSP Sibiu, medicul colonel Daniel Chelcea.

Întrebat ce mesaj are pentru sibieni, noul director DSP a transmis: “Să poarte masca. Să avem răbdare că lucrurile vor trece”.

Judeţul Sibiu rămâne pe primul loc în România în privinţa ratei de infectare, situată la 9 la mia de locuitori, iar în municipiul Sibiu, aflat în a doua zi de carantină, rata a crescut la 13,63 la mia de locuitori marţi.

Previous Story

Brașov. Pățim ca Piatra Neamț? Doar 4 clădiri de spital dețin autorizație de securitate la incendiu. 21 de clădiri NU!

Next Story

Brașov. O asistentă de la Spitalul Județean, ucisă de COVID-19 la doar 53 de ani. Nu avea alte boli