Revine tramvaiul în Brașov? Allen Coliban: „Tehnologia a evoluat şi nu mai vorbim de cea pe care o ştiam, că trepidau blocurile şi câteodată mai şi sărea de pe şine”

Last Updated on noiembrie 13, 2020 Allen Coliban este dispus să facă un studiu de fezabilitate pentru reintroducerea tramvaiului în Brașov, mult mai eficient chiar și decât autobuzele electrice.

Allen Coliban citat de Agerpres: „Dar important este că avem acest gen de discuţii. Mă uit la ce se întâmplă în alte oraşe şi există suficiente oraşe europene care au optat pentru reintroducerea acestuia după ani de când îl desfiinţaseră, şi mă refer de exemplu la Nantes.

Revine tramvaiul în Brașov? Allen Coliban: „Tehnologia a evoluat şi nu mai vorbim de cea pe care o ştiam, că trepidau blocurile şi câteodată mai şi sărea de pe şine” 1

Pentru că pe de o parte tehnologia a evoluat şi nu mai vorbim de cea pe care o ştiam, că trepidau blocurile şi câteodată mai şi sărea de pe şine. Vorbim despre tehnologii fonoabsorbante şi împotriva vibraţiilor, care permit rularea la acelaşi nivel cu traficul auto şi care sunt adaptate problemelor pe care vechile oraşe le prezintă.

În Elveţia, la Berna, există tramvai şi circulă fără nicio problemă. Tramvaiul este recomandabil la un anumit număr de persoane şi un anumit tip de trafic, teoretic, pe nişte axe importante ale oraşului şi vine să completeze transportul public.

Ideea că nu facem tramvai pentru că băgăm troleibuze electrice nu este neapărat corectă, pentru că vorbim de un cu totul alt volum de trafic pe care tramvaiul poate să-l gestioneze.

Am văzut şi lucruri fanteziste în dezbatere, de exemplu, cum ar fi să facem un metrou. Nu vom avea metrou la Braşov, dar dacă ne gândim la nişte direcţii pe care tramvaiul se deplasează, acesta ar putea să suplinească într-un mod mulţumitor metroul, alături de transportul feroviar, pentru zona metropolitană. Însă nu este o discuţie pe următorii patru ani”.

Previous Story

TVR îl ceartă pe Allen Coliban pentru că nu mai vrea Cerbul de Aur în Piața Sfatului. „Festivalul Internațional Cerbul de Aur a contribuit la faima Brașovului, pe plan intern și internațional”

Next Story

Carantină? Brașovul are 7,27 rată de infectare! O localitate din județ a ajuns la 9,64