Mircea Radu, lecții pentru Allen Coliban: „Iubesc atât Brașovul cât și Cerbul de Aur, probabil singurul cu-adevărat mare festival pe care-l mai avem”

Last Updated on noiembrie 13, 2020 Allen Coliban a devenit și ținta celor de la TVR după ce a declarat că nu mai dorește ca festivalul Cerbul de Aur să mai fie organizat în Piața Sfatului. Mircea Radu îi dă lecții primarului Brașovului despre importanța Festivalului.

Mircea Radu: „Primarul recent ales al Brașovului, Allen Coliban, a zis într-un interviu că n-ar mai face ‘Cerbul de aur’. Pun aici niște informații concrete, poate se mai gândește:

Mircea Radu, lecții pentru Allen Coliban: „Iubesc atât Brașovul cât și Cerbul de Aur, probabil singurul cu-adevărat mare festival pe care-l mai avem” 1

1. ”Cerbul de Aur nu este un festival care să atragă cu adevărat”, zice domnia sa. Fals. Piața Sfatului a fost întotdeauna plină. Nu numai brașovenii au venit să vadă spectacolele de la Cerbul de Aur, ci și spectatori din multe alte zone ale României, ale Europei și ale lumii. În cifre de spectatori, peste 20.000 spectatori pe ediție. În audiență, peste 2.5 milioane pe ediție. Eu zic că sunt niște cifre bune.

2. Mai zice primarul Brașovului: ”Cerbul de Aur nu e un magnet pe zona culturală.” Fals. Cerbul de Aur este unul dintre cele mai longevive și de succes branduri culturale românești. Niciun alt festival românesc nu a adus pe scenă un număr atât de mare de vedete internaționale. Cum să zici că nu atrage așa ceva?

3. La capitolul notorietate avem așa: despre Cerb, la ultima ediție, s-au scris 500 de articole de presă în media mainstream din România și din alte țări. S-au făcut zeci de comunicate de presă, preluate de toată media din România și din străinătate. S-au acreditat 100 de jurnaliști, din România și alte țări. Astea sunt date concrete, pe bune, nu chestiuni vagi.

4. Domnia sa a menționat cuvântul ”tradiție”. Perfect, să vorbim despre asta – Cerbul de Aur este singurul Festival din România cu o istorie de peste șaizeci de ani și cu un palmares de nouăsprezece ediții. Alături de Sanremo și chiar de Eurovision, Cerbul de Aur este unul dintre primele festivaluri de interpretare din Europa. La ei, organizatorii, primarii, miniștrii nu se ating de conceptul acestora, locațiile sunt consacrate și nimeni nu se gândește înlocuirea ci la dezvoltarea lor. Tradiția înseamnă (și) continuitate.

5. În cele din urmă, dar extrem de important, cred că o asociere directă cu un fenomen cultural precum “Cerbul de Aur” este un beneficiu de imagine și de notorietate nu doar pentru eveniment în sine ci și pentru autorități și gazdele sale. Pentru Brașov și pentru România.

Nu știu dacă primarul Allen Coliban citește aici și dacă va fi influențat de ce am scris eu; nici nu am cum să aflu.
Am făcut-o dintr-o rațiune simplă: iubesc atât Brașovul cât și Cerbul de Aur, probabil singurul cu-adevărat mare festival pe care-l mai avem”.

Previous Story

Carantină? Brașovul are 7,27 rată de infectare! O localitate din județ a ajuns la 9,64

Next Story

Dezastru la Brașov! 9489 de cazuri noi și 174 de decese la nivel național