Carantină? Brașovul are 7,27 rată de infectare! O localitate din județ a ajuns la 9,64

Last Updated on noiembrie 13, 2020 Continuă infectările masive cu coronavirus la Brașov. Municipiul a ajuns la 7,27 rată de infectare. Ca și la Sibiu, autoritățile locale nu doresc carantinarea orașului, cer Guvernului să ia decizia. Baia Mare nu a mai așteptat decizia de la București și a decis local carantinarea orașului, la o rată de infectare de 6.

Interesant este că Raed Arafat nu dorește să ia decizia în locul autorităților locale. Din acest motiv va participa astăzi la ședința Consiliului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu pentru a-i convinge să-și asume decizia.

Carantină? Brașovul are 7,27 rată de infectare! O localitate din județ a ajuns la 9,64 1

Rata de infectare Județul Brașov:
Sâmbăta de Sus- 9,64
Victoria – 7,95
Hărman – 7,68
Brașov – 7,27
Hoghiz – 7,07
Sânpetru – 6,95
Carantină? Brașovul are 7,27 rată de infectare! O localitate din județ a ajuns la 9,64 2

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Andrea Neculau: „Conform criteriilor Autorităţii Naţionale pentru Sănătate Publică de analiză a situaţiilor epidemiologice a unei localităţi care impun carantinarea, situaţia Braşovului este peste 50.

Are 65, un scor orientativ, ceea ce ar impune măsuri de carantină. Dar, considerăm cu toţii că suntem deja în aplicarea unor măsuri de carantină. Vorbim de carantina de noapte, de închiderea şcolilor, de reorganizarea instituţiilor prin aplicarea programului de telemuncă.

Suntem în nişte paşi aproape îndepliniţi de carantină totală. Dar, criteriile epidemiologice faţă de municipiul Braşov, care a înregistrat o creştere foarte mare sunt clar de carantină”

Prefectura Brașov:
În cele 7 centre locale din județul Brașov de testare COVID-19 s-au prelucrat 85.272 teste, dintre care 799 teste în data de 10.11.2020. Acestora li se adaugă testele recoltate în județul Brașov care au fost prelucrate la alte centre din țară.

■ 9.557 pacienți au fost declarați vindecați
■ 375 pacienți sunt internați în spitale, dintre care 28 la ATI.

■ 2.901 persoane cu test pozitiv se află în izolare la domiciliu
■ 1.016 persoane sunt în carantină la domiciliu
■ 0 persoane în carantină instituționalizată
■ 346 persoane au decedat.

Previous Story

Revine tramvaiul în Brașov? Allen Coliban: „Tehnologia a evoluat şi nu mai vorbim de cea pe care o ştiam, că trepidau blocurile şi câteodată mai şi sărea de pe şine”

Next Story

Mircea Radu, lecții pentru Allen Coliban: „Iubesc atât Brașovul cât și Cerbul de Aur, probabil singurul cu-adevărat mare festival pe care-l mai avem”