Brașovul la un pas de carantină! Se așteaptă decizie de la București. Explicații Șefa DSP Brașov, Andrea Neculau

Last Updated on noiembrie 12, 2020 Brașovul are o rată de infectare de peste 6 ceea ce ar implica o carantină a orașului. Autoritățile locale spun însă că decizia trebuie să vină de la București. Baia Mare, la rată de infectare 6 nu a mai așteptat decizia de la București, a hotărât local iar Bucureștiul a aprobat.
Sibiul când a avut rată 6 nu a instituit carantina iar acum a ajuns la o rată de infectare de 11! Aici va ajunge și Brașovul? Vom vedea peste două săptămâni cum va fi la Brașov, Baia Mare și Sibiu, un pariu pe viețile brașovenilor.

Carantinarea totală a municipiului Braşov este o decizie ce va fi luată de autorităţile centrale, consideră directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Andrea Neculau.

Brașovul la un pas de carantină! Se așteaptă decizie de la București. Explicații Șefa DSP Brașov, Andrea Neculau 1

„Conform criteriilor Autorităţii Naţionale pentru Sănătate Publică de analiză a situaţiilor epidemiologice a unei localităţi care impun carantinarea, situaţia Braşovului este peste 50.

Are 65, un scor orientativ, ceea ce ar impune măsuri de carantină. Dar, considerăm cu toţii că suntem deja în aplicarea unor măsuri de carantină. Vorbim de carantina de noapte, de închiderea şcolilor, de reorganizarea instituţiilor prin aplicarea programului de telemuncă.

Suntem în nişte paşi aproape îndepliniţi de carantină totală. Dar, criteriile epidemiologice faţă de municipiul Braşov, care a înregistrat o creştere foarte mare sunt clar de carantină”, a declarat miercuri oficialul DSP pentru bzb.ro.

Totodată, referitor la o decizie formală de carantinare a Braşovului, dr. Andrea Neculau a declarat că „acest lucru îl discutăm şi cu autorităţile naţionale, pentru că în această situaţie sunt şi alte mari centre urbane, cum ar fi Timişoara, Cluj sau Sibiu. Decizia se va lua la nivel naţional. Cred că decizia a fost, luată, practic, odată cu introducerea carantinei de noapte”.

Previous Story

Brașov. Alexandra: „Bunica mea, a fost găsită moarta astăzi in lacul din cartierul Noua”

Next Story

Video Brașov. Adrian Veștea: „Adevărul despre starea mea de sănătate!”