Brașov. De luni, te poți testa gratuit de COVID-19 la Spitalul de Neurologie

Last Updated on noiembrie 22, 2020 Brașovenii se pot testa de COVID-19, începând de luni, și la Spitalul de Neurologie. Testarea se va face gratuit pe baza trimiterii de la medicul de familie.

„Am achiziţionat deja echipamentul Real Time PCR, el ne va fi livrat în următoarele zile, însă mai avem de amenajat spaţiul viitorului laborator şi trebuie să mai angajăm medici de specialitate.

Brașov. De luni, te poți testa gratuit de COVID-19 la Spitalul de Neurologie 1

Facem această investiţie extrem de importantă în ideea creşterii capacităţii de testare a populaţiei din municipiul şi judeţul Braşov, cu ajutorul fondurilor alocate de Consiliul Judeţean în urma rectificării bugetare.

În momentul în care laboratorul nostru va fi funcţional, ne dorim să putem funcţiona în două schimburi şi să avem capacitatea de a prelucra câteva sute de teste pe zi”, a spus dr. Nicuşor Bîgiu, citat de Biz Brașov. 

Brașov. De luni, te poți testa gratuit de COVID-19 la Spitalul de Neurologie 2

Adrian Veştea: „✅ Apreciez demersurile pe care conducerea Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie le-a făcut, pe tot parcursul anului, pentru a veni în sprijinul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

📍Pentru acest spital, aflat în prima linie a luptei cu epidemia de coronavirus, am alocat în anul 2020 suma de 5.724.000 de lei, sumă cu care s-au achiziționat echipamente, aparatură medicală și materiale consumabile necesare desfășurării în bune condiții a actului medical. De asemenea, prin intervenția #ConsiliuluiJudețeanBrașov, s-au efectuat reparații si igienizări ale spațiului în care funcționează unitatea medicală.

📍În cadrul acestui spital există în prezent 11 paturi de terapie intensivă complet utilate, iar în următoarea şedinţă de plen a forului deliberativ judeţean vom aproba o nouă organigramă, pe baza căreia să poată fi angajat personal medical pentru a le deservi. Achiziţionarea paturilor de #ATI s-a realizat cu ajutorul unui sponsor, iar tot ceea ce a însemnat dotarea şi echiparea lor s-a făcut cu #fonduri din bugetul judeţean.

Brașov. De luni, te poți testa gratuit de COVID-19 la Spitalul de Neurologie 3

✅ Începând de luni, 16 noiembrie, aici funcționează şi echipamentul de testare #RealTimePCR, doi medici de laborator urmând să asigure fluxul testărilor! Acesta a fost amenajat într-unul dintre containerele amplasate chiar în faţa spitalului şi este deservit de un personal de specialitate pe care Direcţia de Sănătate Publică Braşov l-a detaşat din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului #Braşov.

👏 Le mulțumesc tuturor managerilor spitalelor brașovene pentru mobilizarea exemplară de care au dat dovadă pe perioada pandemiei! Sunt recunoscător personalului medical din spitalele brașovene pentru profesionalismul și dăruirea cu care isi fac meseria! Mai mult ca oricând, în aceste zile, avem nevoie de ei!”

Previous Story

Brașov. Poza FAKE cu Bradul de Crăciun din Piața Sfatului distribuită și de Olguța Vasilescu

Next Story

Brașov. 19 persoane au murit de COVID în două zile. Situația epidemiologică din Brașov: