Brașov. Allen Coliban, explicații despre scandalul parcărilor. „Contract semnat de George Scripcaru în ultimele zile de mandat”

Last Updated on noiembrie 14, 2020 Un scandal a izbucnit vineri după ce a intrat în vigoare noul contract de parcări. Prețuri mai mari dar și locuri mai multe tarifate, locuri care erau gratuite până vineri. Allen Coliban anunță că este lucrarea lui George Scripcaru și a consilierilor PNL care l-au susținut. Scripcaru a semnat în ultimele zile de mandat un contract pe 10 ani. Acum, Coliban l-a desemnat pe viceprimarul Sebastian Rusu de la PNL să facă o analiză și să vină cu explicații săptămâna viitoare ce se poate face cu acest contract, semnat de George Scripcaru PNL.

Allen Coliban, la Jurnalul Primarului: „Parcările din Brașov, ați văzut cu toții modificarea situației lor. Practic se aplică începând de acum prevederile unui contract semnat de George Scripcaru în ultimele zile de mandat.

Brașov. Allen Coliban, explicații despre scandalul parcărilor. „Contract semnat de George Scripcaru în ultimele zile de mandat” 1

Un contract care mărit tarifele de la 1,5 lei pe oră la 3 lei, în zona centrală. A mărit perioada tarifară. Înainte era în timpul săptămânii iar acum vorbim de tarifare 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Cel mai deranjant pentru mare parte a brașovenilor, numărul locurilor de parcare ce trec în acest regim cu parcomat crește de la 2.400 la 10.500.

Este unul dintre subiectele tehnice pe care le-am delegat viceprimarului Sebastian Rusu. Împreună cu el vreau să avem o analiză în perioada următoare asupra consecințelor juridice pe care le aduce acest contract, ce corecții putem aduce. Și o analiză a performanței financiare a acestui contract.

Uitându-mă la niște date preliminare, Brașovul, din perspectiva locurilor de parcare amenajate stă bine, din perspectiva performanței monetizării acestor locuri de parcare stă foarte rău.

Aceleași încasări le obținea Timișoara cu de 5 ori mai puține locuri de parcare. Timișoara obținea aproximativ 7 milioane de lei pe an din aproximativ 10.000 de locuri de parcare iar Brașovul avea peste 50.000 și obținea aceeași sumă.

Nu am mai multe date în acest moment de felul în care acest contract poate fi modificat. Din păcate el a fost atribuit pe 10 ani. Tarifele le putem modifica prin Hotărâre de Consiliu Local dar trebuie analizată problema și din punct de vedere juridic”.

Previous Story

Brașov. Allen Coliban: „Vom avea Brad în Piața Sfatului”

Next Story

La Brașov va fi la fel? Dezastrul din Sibiu explicat de un medic