Brașov. Adrian Veștea a ordonat controale de urgență în spitale după ce 10 pacienți intubați au murit arși de vii la Piatra Neamț

Last Updated on noiembrie 15, 2020 Situația din spitalele brașovene este dezastruoasă. O spun aproape toți pacienții care au trecut pe acolo. Doar un spital regional care să cuprindă toate secțiile într-un singur loc mai poate salva situația. Acum totul este la noroc.

Adrian Veştea: „România se bazează pe un sistem medical vechi de câteva decenii. Avem clădiri și infrastructură medicală, nu învechite, ci depășite. În primii patru ani de mandat obiectivul meu a fost să fac unitățile medicale funcționale.

Brașov. Adrian Veștea a ordonat controale de urgență în spitale după ce 10 pacienți intubați au murit arși de vii la Piatra Neamț 1

A fost un efort mare pentru a acoperi niște lacune imense. Am luat lucrurile pas cu pas, de la situația patrimonială a fiecărei unități medicale și refacerea celor care ne aparțin, la punerea în aplicare a unor proceduri clare pentru eficientizarea managementului. Fiecare zi e o bătălie pentru viață în toate spitalele din România, iar rolul nostru e să asigurăm sprijin celor care se luptă pentru a salva vieți, dar și condiții decente pacienților!

Insă, e destul? Nu. Clar nu. România are nevoie de certitudinea reformării sistemului medical. Nu de spitale județene pe hârtie! România are nevoie să reconstruiască infrastructura medicală. Nu ne mai permitem să cârpim și să peticim. Sunt oameni care depind de acest sistem.

Într-un an nu poți să faci minuni, dar poți să pui lucrurile pe făgaș. Acum avem perspectiva acestor spitale atât de necesare. Trebuie doar apăsată pedala de accelerație. E o obligație morală!

Zece oameni și-au pierdut viața aseară într-un mod absolut terifiant. Dumnezeu să îi aibă în pază! Însă aseară nu am pierdut încă zece oameni. Aseară, sistemul medical a pierdut încrederea a 19 milioane de români. Această încredere se va recâștiga doar prin fapte și reformă profundă.

Am spus-o și acum câteva luni și o repet – voi face tot ce ține de mine să văd spitalul regional ridicat! Însă până atunci, voi fi la fel de exigent cu managerii spitalelor din subordine. Am dispus deja verificări în unitățile medicale din subordine. Vreau să mai trecem încă o dată prin proceduri și vreau să îi asigur pe brașoveni că obiectivul meu este ca spitalele noastre să facă oamenii bine, nu să fie crematorii.

Nu am să intru în discuția despre Arsene, despre politica legată de acel spital. Las politica pe seama altora. Pentru mine, e suficient să mă concentrez pe ce avem de făcut aici pentru a fi siguri că putem și știm să evităm astfel de tragedii!

La final, închei cu gândul la acei oameni și la acele familii. Și închei cu gândul la medicul ce a intrat în foc după pacienții săi. România are nevoie de mai mulți oameni ca el și mă rog să se întoarcă teafăr!”

Previous Story

Dezastru! Brașovul a urcat la 8,14 rata de infectare și se apropie periculos de carantină! Sibiul și Alba Iulia au intrat în carantină la peste 10 rată de infectare

Next Story

BREAKING – 7.096 de cazuri noi de infectare. Situația la Brașov