(Video) Primarul Allen Coliban explică de ce se răspândește coronavirusul așa de mult la Brașov

Last Updated on octombrie 1, 2020 Allen Coliban a explicat miercuri seara la Digi 24 de ce se răspândește  coronavirusul așa de mult la Brașov.

Cosmin Prelipceanu: Ați menționat faptul că au existat primari în România care nu au avut o reacție promptă. Care nu au dat curs nici măcar acelor măsuri venite de la București. Din păcate, primarul Brașovului de până acum, de până weekendul trecut, a fost un astfel de caz.

(Video) Primarul Allen Coliban explică de ce se răspândește coronavirusul așa de mult la Brașov 1

„Un primar ar trebui să fie un executant, să se consulte cu specialiști și să se asigure că există resursele necesare de la bugetul local în această direcție.

În luna august am propus primăriei un set de măsuri de aplicat la nivel local. Este vorba de mai multe măsuri care să se adreseze pentru mai multe sectoare ale Brașovului, mai multe domenii. Din păcate au rămas fără răspuns.

Aștept să intru în funcție, să preiau mandatul, să pot să gestionez și să coordonez activitatea acestui Consiliu Local de Situații de Urgență, pentru a veni în sprijinul brașovenilor cu măsuri concrete” a declarat Allen Coliban.

Cosmin Prelipceanu: Cum îi percepeți pe oameni? A fost foarte simplu pentru primar să spună ata vor cei de la București. Dar cei care nu respectă regulile se îmbolnăvesc punând în pericol comunitatea.

„La Brașov vedem că există o îngrijorare mare legată de efectele pandemiei. Cred că a fost și unul din motivele pentru care prezența la vot a fost mai scăzută decât în 2016.

Pe de altă parte, din nou cred că suntem într-o situație în care societate este cu câțiva pași înainte politicienilor. Am avut exemple în pandemie în care oamenii au fost foarte responsabili, foarte proactivi în a ajuta diverse segmente sociale.

Am avut un grup „Vă ajutăm don Brașov”, un grup bazat pe voluntariat care a oferit suport persoanelor vârstnice în număr foarte mare, mii de cazuri. În condițiile în care direcția de asistență socială a primăriei poate să gestioneze aproximativ 150 de cazuri” a mai declarat Coliban.

Cosmin Prelipceanu: De ce se răspândește boala așa de mult la Brașov?

„Este vorba de un cumul de factori. Pe de o parte o atitudine pasivă a autorităților locale. Știm că a afost acea relaxare la mijlocul lunii mai, aproape o lună de zile nu a existat un control eficient din partea autorităților locale.

Brașovul este un oraș vizitat, un oraș turistic, un oraș în care lumea tranzitează.

Pe de altă parte nu avem date pe studii concrete care sunt acele zone în care a avut loc explozia cazurilor. Avem problem și în județ, nu doar în municipiu” a explicat noul primar.

Vezi aici Video:

Previous Story

Ludovic Orban: „Mă doare sufletul de Brașov”. Reacție după ce George Scripcaru a fost învins de Allen Coliban

Next Story

Foto Brașov. EduBuzz. Un autobuz vechi și ruginit se transformă în spațiu de învățare pentru sute de copii