Video Brașov. George Scripcaru, nici lopata nu-l mai ascultă. Dificultăți la începerea lucrărilor de construire a căminului pentru elevii de la Școala Profesională Germană Kronstadt

Last Updated on octombrie 9, 2020 Fostul primar George Scripcaru a participat astăzi la începerea lucrărilor de construire a căminului pentru elevii de la Școala Profesională Germană Kronstadt. El a avut câteva dificultăți cu lopata.

Investiția are valoarea de 20.152.714,02 lei fără TVA și este realizată din bugetul local. Căminul va avea 10 niveluri (parter + 9 etaje), cu 80 de camere, și va asigura cazarea pentru 306 elevi.
Video Brașov. George Scripcaru, nici lopata nu-l mai ascultă. Dificultăți la începerea lucrărilor de construire a căminului pentru elevii de la Școala Profesională Germană Kronstadt 1

Dotarea acestui cămin va fi asigurată de firmele partenere din DWK – Fit for future, pe principiul ,,pentru fiecare leu investit de Municipalitate, firmele vor investi tot un leu”. Lucrările sunt realizate de S.C. Atlant Buliding SRL Brașov, termenul de execuție fiind de 24 de luni.

„Este cărămida de bază a acestei investiții, pe care am gândit-o cu ceva timp în urmă. Mă bucur că astăzi am ajuns, împreună cu companiile partenere și cu școala Kronstadt, să pornim această investiție finanțată din bugetul local al municipiului Brașov. Ceea ce lipsea acestui campus școlar pentru învățământul dual profesional era un cămin pentru elevi.

Împreună cu aceste companii vom realiza această investiție, pe principiul noi punem un leu, ei pun un leu, la fel cum am făcut de la începutul parteneriatului lansat în urmă cu câțiva ani și care deja a produs multe generații de absolvenți la această școală.

Foarte mulți au acum familii în Brașov, au rămas aici, și-au clădit un parcurs în viață și au o meserie care le folosește și lor, și companiilor care au investit și au dezvoltat Brașovul de-a lungul timpului.

Mă bucur că sunt în postura să pun, simbolic, această cărămidă și să dăm drumul la această investiție importantă în municipiul Brașov, încă o investiție pe lângă multe alte investiții care s-au realizat și altele care, sunt convins, că vor urma și vor contribui la dezvoltarea și sustenabilitatea, din punct de vedere investițional și economic, a municipiului Brașov.

Sper să le folosească celor care se vor regăsi aici și cred că acest cămin va fi un lucru bun pentru multe generații de elevi care se vor pregăti aici, în Brașov“, a declarat primarul în funcție, George Scripcaru.

Vezi aici Video:

Previous Story

Alt record! 3.186 de noi cazuri la nivel național. Situația la Brașov

Next Story

Focar Brașov. Lista localităților cele mai afectate de coronavirus