Un primar din Brașov reales își pierde mandatul. Decizia judecătorilor

Last Updated on octombrie 26, 2020 PNL a susținut un primar cu probleme care a pierdut definitiv un proces la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Acum, locuitorii fraieri trebuie să meargă din nou la alegeri. Așa se întâmplă când nu votezi oameni cinstiți.

Este vorba de Mircea Pălășan (PNL), primarul comunei Bunești, care a pierdut recursul împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) din 1 martie 2017.Conform Codului Administrativ, mandatul primarului va înceta și trebuie organizate noi alegeri pentru funcția de primar ca urmare a sentineți definitive a Curții Supreme, anunță mytex.ro.
Un primar din Brașov reales își pierde mandatul. Decizia judecătorilor 1

Mircea Pălășan (PNL) a candidat și a fost reales, în ciuda deciziei ANI și a respingerilor succesive ale contestațiilor formulate în instanță, pe fond și în apel.

Potrivit comunicatului ANI din martie 2017, Pălășan a fost găsit în conflict de interese administrativ în timpul mandatului de primar 2012-2016, în trei cauze separate, două dintre ele implicând fonduri ale Uniunii Europene.

El a întocmit și semnat proiectele a două hotărâri ale Consiliului Local Bunești cu privire la realizarea, respectiv aprobarea PUZ pentru imobilul proprietatea sa. În plus, primarul a semnat avizul favorabil și avizele de oportunitate cu privire la elaborarea PUZ pentru același imobil, documente în baza cărora a fost eliberat certificatul de urbanism de către Consiliul Județean Brașov.

Ulterior, aceste documente au stat la baza eliberării autorizației de construire a unei pensiuni agroturistice cu finanțare din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurară (FEADR).

In cea de-a treia cauză, Mircea Pălășan a întocmit și semnat proiectul hotărârii Consiliului Local privind atribuirea directă a pășunilor comunale pe o durată de 10 ani, în favoarea sa personal și a fiicei sale, printre alții. În urma acestei atribuiri, Mircea Pălășan și fiica sa au încasat subvenții pentru agricultură prin intermediul Agenţiei de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Previous Story

29 de brașoveni, internați la Terapie Intensivă. Situația epidemiologică din Brașov se prezintă astfel

Next Story

Toate școlile din Brașov se închid! Brașovul a depășit rata de 3 la mia de locuitori incidență coronavirus! SMS Ro Alert de la ISU Brașov