Last Updated on octombrie 5, 2020 Scandal mare pe Facebook că la Spitalul Județean Brașov nu sunt internați bolnavi, stă spitalul gol. Un pacient internat la Județean povestește cum stă de fapt treaba.
Pe Facebook, Claudiu S. a scris: „Am fost internat la spitalul Județean Brașov!
Asist cu uimire la un mare hype creat de o doamna pe Facebook, cum ca nu ar fi pacienti în spitalul Judetean Brasov.
Vad filmari facute din exterior cu saci de moloz si materiale de constructii.
Buna treaba, faina filmare!
Vreau sa va povestesc ce am vazut eu cat am fost internat. (cred ca nimeni nu contesta asta)
Am ajuns pe data de 29/07, in jur de ora 11 la spital pentru internare.
Am mers la cort, am facut triajul. Acolo am asteptat cel putin jumatate de ora pentru ca tot veneau salvari cu urgente. O urgenta era chiar un bolnav de Covid care aproape sarea de pe targa in cautarea unei pozitii optime sa respire, cu toate ca avea masca de oxigen pe fata. A plecat in alta aripa a spitalului, dedicata bolnavilor covid. Acolo nu ai acces din motive lesne de inteles.
Am facut triajul, am plecat la biroul de internari. Acolo, plin de pacienti. Si cand spun plin, era plin ochi, pacient langa pacient, pacienti afara, salvari care aduceau bolnavi noncovid.
Am stat de la ora 11:30 pana la ora 14:30 si am asteptat cuminte cu biletul de internare in mana. Am stat la coada.
Mi s-au facut formalitatile de internare, mi s-a prelevat testul Covid si am fost dus pe o zona tampon. Intr-adevar, zona tampon era oribila, nerenovata, arata crancen.
Pe zona tampon, in mod normal stai singur in salon. Dar, ce sa vezi?! Fiind asa de multi pacienti la internare, am stat doi si asteptam rezultatul testului. Pacientul pe care l-am gasit in salon, era acolo de 12 ore. Cu masca amandoi, cuminti, asteptam. Ii vine testul domnului, negativ, pleaca pe salon. Rasuflu usurat si ma pun pe asteptat. In jurul orei 20, vine o asistenta si imi spune ca testul este negativ si ca voi merge pe sectia de neurochirurgie.
Ajung pe sectie, salonul cu numarul 4. In salon mai erau 3 pacienti, cu mine 4, ma asez in pat, castile pe urechi, incerc sa adorm.
Dimineata, vreau sa fug la tigara, o iau frumusel pe culoar si vad saloanele pline de pacienti, nu sunt paturi goale. (ma prinde asistenta la usa de la iesire, ma cearta si ma intoarce, am pandit momentul si am fugit la tigara)
Doctorii operau la foc continuu, 2, 3 operatii pe zi.
Sala de operatii era mereu plina, la fel si sectia ATI dedicata noncovid.
Da, sunt sectii ATI separate, covid si noncovid.
Ma opereaza doctorii, stau cat stau pe ATI, nu stiu exact cat, cine s-a operat, stie ca timpul este relativ acolo dupa ce te trezesti din anestezia generala, si ma reintorc in salon.
Urmeaza o noapte de nesomn, nemiscat, cu fata in sus. Peste toate astea, un tipat se tot auzea pe fundal. Era un nene al strazii cu probleme psihice dar si neurologice, internat.
Da, se interneaza si cei de pe strazi. Omul arata groaznic, o barba imensa si urata, un par mare si netuns.
Imaginea lui nu a contat pentru nimeni, fiind OM, a fost internat si tratat.
Cat am fost in operatie si pe ATI, salonul vecin s-a eliberat, asta fiind vineri. Luni s-a umplut la loc.
In spital, nu ai conditii de hotel de 5 stele, ai conditii decente, ai baie in salon, paturi noi, se spala regulat.
Aa, sa nu uit!
Din cauza pandemiei, pentru a limita contaminarea, nu ai voie sa iesi din salon. Nu au voie persoane straine in spital, probabil de aici conspiratia ca nu sunt pacienti. Ca nu intra nimeni de capul lui si nu vede ca spitalul este plin.
M-am internat miercuri, spitalul plin, m-am externat luni, spitalul plin.
Le: foto cu afectiunea mea si rezultatul operatiei. In salon nr. 4, trei eram operati pe coloana si unul pe creier”.
Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor centralizate ieri, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:
Prefectura Brașov: În cele 7 centre locale din județul Brașov de testare COVID-19 s-au prelucrat până în prezent 62.380 teste, dintre care 530 în 24 de ore. Acestora li se adaugă testele recoltate în județul Brașov care sunt prelucrate la alte centre din țară.
■ 4824 pacienți au fost declarați vindecați
■ 276 pacienți sunt internați în spitale
■ 699 persoane cu test pozitiv se află în izolare la domiciliu
■ 387 persoane sunt în carantină la domiciliu
■ 0 persoane în carantină la domiciliu
■ 216 persoane au decedat