Brașov. Femeie infectată singură cu sicriul sigilat al soțului tip de 24 de ore. „Am stat și am rememorat tot ce a fost mai frumos între noi”

Last Updated on octombrie 13, 2020 O femeie din Victoria a povestit cum a dormit o noapte cu soțul decedat în sicriu. Amândoi au fost infectați cu coronavirus. Femeia nu a avut voie să meargă la înmormântarea soțului, a văzut înmormântarea pe Facebook, o rudă a filmat.

Ioan Dobrilă, 46 ani, din orașul brașovean Victoria, era în izolare la domiciliu alături de soția depistată pozitiv când a început să respire cu greutate și s-a stins într-o oră. Bărbatul avea multiple suferințe, exact cele care agravează COVID-19, dar nicio autoritate nu i-a spus să se testeze și el deși era contactul direct al soției, care avea COVID! Cazul a fost prezentat în premieră de Monitorul de Făgăraș, anunță Libertatea.
Brașov. Femeie infectată singură cu sicriul sigilat al soțului tip de 24 de ore. „Am stat și am rememorat tot ce a fost mai frumos între noi” 1

Erika și Ioan Dobrilă erau împreună de 10 ani. Căsătoriți de 8. N-au putut sta despărțiți nici după ce, pe 26 septembrie, ea a fost depistată cu coronavirus. “M-am testat după ce un coleg de navetă a făcut coronavirus, așa am aflat că am corona. Mergeam împreună, cu microbuzul, din Victoria la Cisnădie”, a relatat femeia pentru Libertatea. S-a testat doar ea, nu și el. “Ne-au zis de la DSP Brașov să stăm acasă, să ne izolăm cât timp rămânem asimptomatici și, dacă apar simptome, să sunăm imediat la medic”, spune Erika Dobrilă.

Luni, 5 octombrie, bărbatul de 46 ani a început să respire cu greutate și s-a stins subit. Echipajul de pe Ambulanță n-a mai putut face nimic. La o săptămână după deces, Erika nu-și revine. “Vă zic sincer, nu ne-am gândit nicio secundă că se poate întâmpla așa de brusc. Pentru că brusc a fost. Am încercat să stăm departe de știri, să ne detașăm psihic, abia ne mai uitam la televizor”.

“Periodic mergea la control medical fiind diagnosticat cu: insuficienţă renală, diabet de tip II, dislipidemie şi obezitate morbidă. Bărbatul se afla la un pas de dializă”, le-a spus medicul de familie al bărbatului, Silviu Morariu, ziariștilor de la Monitorul de Făgăraș.

Totul a fost fulgerător. “În jurul orei 13:00 a prezentat simptomele, în maximum o oră o rugam pe doamna de la ambulanță să mai prelungească resuscitarea, poate-poate se mai poate face ceva”, spune, plângând, Erika.

La casa lor a venit un echipaj de poliție și oamenii de la medicină legală. “Eu i-am rugat să-l mai lase peste noapte. Am dormit cu sicriul sigilat în casă, mi-a fost greu să-l las. Eu stăteam pe fotoliu, lângă el. De ce să nu-l lase? Nu mi-a fost frică. A fost mereu un om bun cu mine”, sunt cuvintele îngreunate de lacrimi ale soției.

Ea a optat pentru această variantă fiindcă, până la înmormântarea de a doua zi, trupul bărbatului ar fi fost lăsat la o capelă din orașul Victoria, și nu la rudele sale din Arpașu de Sus, județul Sibiu. “Am stat și am rememorat tot ce a fost mai frumos între noi. A doua zi, m-am uitat la înmormântare pe Facebook, filmată de o rudă a soțului”, încheie ea.

Previous Story

Brașov. Copac căzut pe un autoturism

Next Story

Brașov. Asistentele noi fug din Spitalul Județean! „Din 35 de asistente de ATI angajate, am rămas cu 12”