Decizie. La Brașov se închid 11 școli dar nu se închid restaurantele ca la București! Măsurile luate astăzi după creșterea numărului de infectări! Anunțul Prefecturii

Last Updated on octombrie 7, 2020 Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a luat astăzi o serie de măsuri după ce rata de incidență coronavirus a trecut de 1,5 în mai multe localități din județ. Cea mai importantă măsură: mască obligatorie la 100 de metri de școală. Încă nu se închid restaurantele în interior, ca la București.

Măsurile prezentate de Prefectul Brașovului, potrivit Realitatea de Brașov:
– intensificarea activităților de control privind respectarea măsurilor deja impuse de purtare a măștii, igiena mâinilor și distanțare fizică în locurile aglomerate prin: mesaje de avertizare, publicitate, intervenția forțelor de ordine.

Decizie. La Brașov se închid 11 școli dar nu se închid restaurantele ca la București! Măsurile luate astăzi după creșterea numărului de infectări! Anunțul Prefecturii 1

– funcționarea în scenariul roșu, pentru o perioadă de 14 zile, a unităților de învățământ de pe raza localităților cu incidența cumulată de peste 3 la 1000 de locuitori. În acest moment, există trei asemenea localități: Drăguș (incidență cumulată 4,63 la 1.000 de locuitori), Hălchiu (incidență cumulata 3,22) și Prejmer (incidență cumulată 3,22).

Sunt vizate 11 unități școlare de pe raza localităților Drăguș, Prejmer și Hălchiu a căror activitate ce presupune prezența fizică a elevilor și personalului se suspendă pentru 14 zile calendaristice, începând cu data de 08.10.2020, anunță brasov.net. Măsura vizează un număr de 2.332 de elevi și 137 de cadre didactice, didactice auxiliare și nedidactice.

– Instituirea obligativității purtării măștii de protecție pe o raza de 100 de metri în jurul perimetrului exterior al tuturor unităților de învățământ din județul Brașov.

– Decalarea orelor de început și sfârșit ale activității la nivelul instituțiilor, în vederea reducerii aglomerării la orele de vârf.

– Interzicerea desfășurării de evenimente publice (concerte, târguri, bâlciuri, evenimente sportive și de agrement) care favorizează aglomerații de persoane, al căror număr nu poate fi controlat și în perimetre greu delimitabile. Aceste măsuri nu afectează activitățile deja reglementate cum ar fi teatre, operă, cinematografe, care au activitatea reglementată prin Hotărâri anterioare.

– Obligativitatea igienizării spațiilor comune din imobile (lift, casa scărilor) de către Asociațiile de Proprietari.
– Obligativitatea ca autoritățile locale să efectueze lucrări de dezinfecție a spațiilor publice pe care le au în administrare.

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă ferm purtarea măștii pe toata durata deplasării în afara domiciliului. O altă recomandare este ca persoanele vulnerabile (vârstnici, persoane cu istoric medical) să evite frecventarea locurilor publice aglomerate. Pentru aceste persoane se vor implementa sisteme de prioritate. Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor implementa aceste măsuri în locurile aglomerate stabilite prin hotărârile acestora.

Previous Story

Record! 2958 de cazuri la nivel național! La Brașov, creștere iar a cazurilor

Next Story

Pacea de la Brașov. Allen Coliban s-a întâlnit cu George Scripcaru și premierul Ludovic Orban. Fără război cu PNL