Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/brasovromania/public_html/wp-content/themes/fox/inc/admin/import.php on line 394
Nu avem noroc. Brașovul ocolit cu talent și de Autostrada Gdansk – Constanţa, anunţată de ambasadorul SUA

Nu avem noroc. Brașovul ocolit cu talent și de Autostrada Gdansk – Constanţa, anunţată de ambasadorul SUA

Last Updated on octombrie 13, 2020 Brașovul pare un oraș lipsit de noroc. Toată lumea este de acord că avem nevoie de aeroport și autostrăzi dar nu se lipește nimic de orașul nostru. La Aeroport se lucrează deja de vreo 20 de ani și nu se întrevede vreo speranță în ciuda promisiunilor optimiste. Iar autostrăzile ne ocolesc cu talent. Ce bine dacă aveam și noi un primar președinte, așa cum are Sibiul.

Autostrada anunţată de ambasadorul american la Bucureşti, prin care SUA vor să lege Portul Constanţa de Marea Baltică, se numeşte Via Carpathia şi este un proiect dezvoltat în cadrul Iniţiativei Trei Ţări.

Nu avem noroc. Brașovul ocolit cu talent și de Autostrada Gdansk – Constanţa, anunţată de ambasadorul SUA 1

Autostrada ar urma să pornească din Lituania şi să traverseze Polonia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria şi Grecia, după cum arată site-ul Iniţiativei celor Trei Mări – o platformă politică la nivel prezidenţial care reuneşte cele 12 state membre ale UE aflate între mările Adriatică, Baltică şi Neagră (Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia) şi la care SUA este co-participant.

Potrivit fişei proiectului, Autostrada Via Carpathia ar urma să plece din portul lituanian Klaipeda până în portul grec Salonic, tăind România prin partea sa de vest. Porturile Constanţa (România) şi Gdansk (Polonia) nu se află pe traseul direct al autostrăzii, dar vor fi legate de aceasta prin alte bucăţi de autostradă (Autostrada Constanţa – Bucureşti – Piteşti – Sibiu – Lugoj în cazul României), potrivit G4Media.

În plus faţă de segmentul de autostradă Sibiu – Piteşti, aflat acum parţial în construcţie, pe teritoriul României ar urma să se construiască încă două segmente de drum de mare viteză aflate pe traseul Via Carpathia: segmentul Oradea – Arad, estimat la 350 de milioane de euro, şi segmentul Lugoj – Calafat, cu o valoare similară.

Previous Story

Brașov. Spitalul Județean preia prin UPU doar cazurile medico-chirurgicale grave. Situația epidemiologică din Brașov

Next Story

(Foto) Brașovenii îi cer lui Allen Coliban să oprească masacrarea copacilor! „A inceput iar frenezia ,,toaletarii’”