Brașov. „Tratamentul lui Trump”, administrat doar după ce trei medici îşi dau acordul. Explciații medicul Andreea Moldovan

Last Updated on octombrie 6, 2020 Remdesivir, antiviralul pentru Covid-19, este la mare căutare dar se găsește în cantități foarte mici la Brașov. Cererea uriașă de pe piața internațională face ca acest antiviral să fie scump iar cantitățile livrate să fie  insuficiente.

La Braşov, de exemplu, medicamentul antiviral Remdesivir este administrat de abia după ce 3 medici îşi dau acordul, tocmai pentru că dozele existente sunt insuficiente.

Brașov. „Tratamentul lui Trump”, administrat doar după ce trei medici îşi dau acordul. Explciații medicul Andreea Moldovan 1

„Remdesivirul l-am avut, l-am folosit, am reprimit doze puţine, pe care le administrăm pacienţilor cu indicaţie certă, după ce facem o comisie formată din 3 medici, care trebuie să fie de acord că acel pacient are nevoie de Remdesivir.

Este o problemă la nivel internaţional, pentru că există o cerere tot mai mare de Remdesivir şi o producţie care clar nu este şi nu va fi suficientă pe viitor”, a declarat la Europa FM medicul Andreea Moldovan, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov.

Despre Remdesivir, medicamentul care i s-a administrat şi lui Donald Trump, s-a informat că va fi vândut direct către spitalele din SUA, nu prin Departamentul de Sănătate, ceea ce ar determina o scumpire majoră a sa. Şi aşa medicamentul produs de compania americană Gilead are un preţ ridicat, de 390 de dolari doza.

„Noi am avut doze de Redemsivir în ţară, am primit şi noi la spital săptămâna trecută, însă este insuficient faţă de ceea ce am avea nevoie şi, din păcate, ca şi recomandare, administrarea doar în formele severe de boală îi privează pe pacienţii care au forme medii şi care ar avea un beneficiu de pe urma acestui tratament în a-l primi atunci când este nevoie… (…).

Nu este o problemă care ţine de Braşov, de Bucureşti sau de România, ci, din păcate, este o problemă internaţională, pentru că este evident că prin creşterea numărului de cazuri în prezent, şi necesarul de acest medicament creşte”, a mai punctat dr. Moldovan.

Previous Story

(Foto) Brașovul iar poluat. Alexandru: „Este vizibil de pe centura Brașov”. Delia: „Miroase oribil pe Avram Iancu de dimineață. Sper ca domnul Allen Coliban sa ne poata ajuta in aceasta situatie”

Next Story

Foto/Video Brașov. Jerusalema în Piaţa Sfatului