Brașov. Reacție Poliția: Bărbatul din faţa Gării nu are dizabilități, se foloseşte de cârje pentru cerșetorie

Last Updated on octombrie 5, 2020 Poliția a fost acuzată de brutalitate după ce mai mulți agenți au luat pe sus o persoană care ar fi fost cu handicap. Polițiștii spun că au aplicat legea iar persoana nu are niciun handicap, folosește cârjele doar pentru cerșetorie.

La data de 04 octombrie 2020, în jurul orei 15.40, polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Brașov, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat o persoană de sex masculin, care, în timp ce se afla în proximitatea stației CFR Brașov – Călători, consuma băuturi alcoolice și adresa cuvinte și expresii jignitoare persoanelor, care se aflau în apropierea sa, anunță Realitatea Brașov.

Brașov. Reacție Poliția: Bărbatul din faţa Gării nu are dizabilități, se foloseşte de cârje pentru cerșetorie 1
(foto brasov.net)

Polițiștii din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Brașov au procedat la legitimarea persoanei în cauză, cel din urmă refuzând să dea detalii cu privire la identitatea sa.

În vederea luării măsurilor legale ce se impun în astfel de cazuri, polițiștii i-au solicitat bărbatului să se deplaseze la sediul subunității în vederea efectuării de verificări cu privire la stabilirea identității. Întrucât, persoana în cauză a refuzat să respecte indicațiile cadrelor de poliție, manifestând, totodată, un comportament recalcitrant, polițiștii au procedat la conducerea bărbatului la sediul subunității.

În continuare, bărbatul în cauză s-a împotrivit conducerii la postul de poliție transporturi, iar pentru a îngreuna misiunea cadrelor de poliție, s-ar fi aruncat pe sol.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana ca fiind un bărbat, în vârstă de 46 ani din localitatea Prejmer, județul Brașov, persoană, care figurează în evidențele Poliției Transporturi ca fiind sancționată contravențional în mod repetat pentru fapte de cerșetorie și tulburarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, din verificările efectuate de către polițiștii din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Brașov, bărbatul în cauză nu face parte din categoria persoanelor cu dizabilități, acesta folosindu-se de cârje pentru susținerea corpului în timpul mersului, doar pentru a atrage mila publicului, în vederea obținerii de foloase materiale.

Întreaga operațiune a fost filmată de bodycam-urile aflate în dotarea polițiștilor, imaginile stocate urmând a fi analizate, în vederea stabilirii modului de intervenție.

Previous Story

Breaking: 1591 de cazuri noi de Covid-19, la doar 6537 de teste prelucrate în ultimele 24 de ore. Situația în Brașov

Next Story

Foto Brașov. Concret nerezolvat. „Vestitul canal Graft de pe aleea După Ziduri, astazi la ora 16″