Brașov. Războiul PDL-vechiul PNL. Oprică dat afară din Consiliul Local, Scripcaru retrogradat simplu consilier. Răzbunarea lui Adrian Veștea

Last Updated on octombrie 1, 2020 Războiul PDL-vechiul PNL din Brașov s-a tranșat astăzi cu o victorie clară a vechilor liberali. PDL-iștii din PNL au fost spulberați de un Adrian Veștea răzbunător, pentru ce i-au făcut în campania electorală.

Adrian Veștea a decis scurt că cei cu condamnări penale nu au ce căuta pe listele Consiliului Județean și Consiliul Local. Cea mai importantă victimă: Adrian Oprică, șef la municipiu și locul 1 la consilieri locali. El a ținut la secret o condamnare la închisoare. La Consiliul Local al municipiului Braşov, prin aceste criterii de integritate impuse de PNL, nu va fi validat Adrian Oprică, anunță mytex.ro.

Brașov. Războiul PDL-vechiul PNL. Oprică dat afară din Consiliul Local, Scripcaru retrogradat simplu consilier. Răzbunarea lui Adrian Veștea 1

Veștea a mai decis ca cei care sunt cercetați, până la o decizie finală a justiției, să nu poată ocupa funcții de conducere în Consiliul Local sau Consiliul Județean. Cea mai importantă victimă, George scripcaru. Nu poate deveni viceprimar pentru a face ceva învârteli.

George Scripcaru nu mai are ce negocia cu cei de la USR deoarece nu-i mai controlează pe consilierii locali PNL. Aceștia sunt controlați de Adrian Veștea iar la prima neascultare zboară din Consiliu.

Scripcaru, fără să mai aibă ce negocia, devine victima perfectă pentru procurori. Noul primar este obligat să facă un minim audit al contractelor de la primărie și să sesizeze autoritățile în caz de ilegalități.

Mihai Codruț Nanu: „Paradoxal, nu ce se întâmplă în USR – partidul care a dat primarul, este crucial pentru Brașov în următorii patru ani, ci ce va urma în PNL Brașov.

Dacă se scutură pomul de oamenii lui Scripcaru, se poate debloca și administrația și crea premisele unei reforme reale în Brașov.
Altfel, blocajul din CL și loialiștii scripcarioți din Primărie vor opri orice schimbare”.

Adrian Veștea: „În momentul în care vom valida consilierii locali, municipali şi judeţeni, toţi colegii vor da o declaraţie de integritate, pe propria răspundere, că nu au avut nici o condamnare pe parcursul vieții.

Voi fi foarte strict şi mă voi asigura cei care ajung acolo nu au probleme de ordin penal. În ceea ce-i privește pe cei sunt cercetaţi, am decis să nu poată candida la vreo funcţie publică aleasă, de tipul vicepreşedintelui de CJ, viceprimar sau preşedinte de comisie în Consiliile locale sau Consiliul Judeţean. Vor rămâne simpli consilieri până la prima sentinţă.

Au fost situaţii când unii colegi au fost trimişi în judecată şi apoi achitaţi. Primarul Brașovului George Scripcaru are 3 achitări, Tudorică Șerban de la Prejmer are achitare. Este normal și moral să le dăm prezumția de nevinovăție.

Dar în prima zi când va exista o sentință pentru o persoană, vom acționa în consecință cu regulile pe care le-am creat. Cei cu cercetări nu vor putea ocupa funcții publice (de conducere în forurile legislative locale și județene – nota red.)”.

Previous Story

Brașov. Focare ținute la secret de autorități. Prefect: „Avem mai multe focare COVID-19 în instituții publice”

Next Story

Cât de bogat este Allen Coliban, primarul Brașovului?