Brașov. NU mai sunt locuri în spitale pentru cei infectați cu coronavirus! Medicul Andreea Moldovan: „Din cauza lipsei de locuri, cei care solicită ambulanța cu speranța că vor fi internați, sunt consultați și întorși acasă, dacă starea acestora nu este gravă”

Last Updated on octombrie 23, 2020 Medicii și asistentele din Brașov au fost abandonate de autorități și se descurcă cum pot. Niciun mesaj de susținere din partea lui Allen Coliban sau Consiliul Județean. Nicio măsură concretă de a ajuta cadrele medicale demoralizate, obosite, traumatizate. Nu mai sunt locuri pentru cei infectați cu coronavirus. Ce tristețe că fotbalul și maratonul sunt mai importante pentru noul primar decât salvarea vieții brașovenilor.

Medicii din Brașov fac eforturi pentru a găsi soluții pentru cei cu stare severă și fac apel către pacienți să nu solicite ambulanța în cazul în care nu au nevoie reală de aceasta, anunță Europa FM.

Brașov. NU mai sunt locuri în spitale pentru cei infectați cu coronavirus! Medicul Andreea Moldovan: „Din cauza lipsei de locuri, cei care solicită ambulanța cu speranța că vor fi internați, sunt consultați și întorși acasă, dacă starea acestora nu este gravă” 1

Situația legată de asistența medicală care poate fi oferită persoanelor infectate COVID-19 este din ce în ce mai îngrijorătoare la Brașov. În spitalele dedicate și secțiile pentru internările persoanelor diagnosticate cu coronavirus nu mai sunt locuri, iar medicii spun că apelează la centrul național de coordonare pentru a repartiza cazurile severe.

Directorul Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, Andreea Moldovan: „Din cauza lipsei de locuri, cei care solicită ambulanța cu speranța că vor fi internați, sunt consultați și întorși acasă, dacă starea acestora nu este gravă.”

Andreea Moldovan: Cei care solicită ambulanța și care nu au stare generală modificată, nu au suferințe extreme, nu au insuficiențe de niciun fel, să se gândească că ei ocupă în acest mod salvarea și poate alții care efectiv au nevoie nu au acces la acea mașină ca să fie transportați la spital.

La Brașov, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 233 de cazuri de coronavirus.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a adoptat Hotărârea nr. 31/22.10.2020, privind constatarea depășirii incidenței cumulate de 3/1000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 în ultimele 14 zile, în următoarele localități din județul Brașov: Șinca Nouă, Sânpetru, Ghimbav, Părău, Cristian, Prejmer, Victoria și Dumbrăvița.

Începând cu data de 22.10.2020, în aceste localități se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în H.G. nr. 856 din 14.10.2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum și în Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov nr. 24 din 07.10.2020 și nr. 30 din 21.10.2020, urmând a fi reevaluate la finalul perioadei.

Previous Story

Record. 233 de cazuri la Brașov. 5028 de cazuri  la nivel național

Next Story

USR: „George Scripcaru, Hoțul Zilei. Când primarii se cred dumnezei, justiția îi aduce cu picioarele pe pământ”