Brașov. Moare Tâmpa. Se usucă pinii

Last Updated on octombrie 8, 2020 Autoritățile au fost luate prin surprindere de faptul că pinii de pe Tâmpa se usucă. Aceștia au fost plantați acum 100 de ani și se pare că nu s-a făcut nimic pentru a fi înlocuiți treptat. S-a mers pe înlocuirea naturală cu fag.

„Pe Tâmpa se înregistrează un fenomen de uscare, chiar se vede pe partea dinspre Răcădău. Pinul adus la sfârşitul anilor 1800 – începutul anilor 1900 a ajuns la maturitate şi a început fenomenul de uscare. Solul nu este gros, nu este foarte bogat, este o zonă stâncoasă”, a spus directorul economic al Regiei Kronstadt, Mihai Zup, pentru Radio România Braşov.
Brașov. Moare Tâmpa. Se usucă pinii 1
Photo by Anton Darius on Unsplash

Cu toate acestea, există şi o veste bună, spun reprezentanţii Regiei, în sensul că „de sub această pădure de pin apare vegetaţia autohtonă, se dezvoltă încet şi bine. Vom avea o altă pădure, mixtă, cu foioase, cu fag, dar şi cu pin”.

„Acesta este ciclul naturii! Urmărim evoluţia şi încercăm să limităm distrugerea pădurii, să nu apară infestări. Noi monitorizăm tot ce se întâmplă”, a mai precizat Mihai Zup, pentru sursa citată.

Previous Story

Medicul Andreea Moldovan, despre testul rapid coronavirus, rezultat în 15 minute

Next Story

Mall-ul AFI: „AFI brașovean înseamnă distracție”.  Vlad T.: „AFI AGLOMERAT”