Brașov. Mască obligatorie. „Eram in stația de autobuz așteptam autobuzul sa merg la serviciu, unde stau cam 13 ore cu masca. Dar in stație mi-am permis sa mănânc un biscuite…si au venit luptatorii anticovid sa îmi ia buletinul”

Last Updated on octombrie 24, 2020 Polițiștii se pare că au luat în serios starea de urgență din Brașov unde masca este obligatorie în toate spațiile publice, interioare și exterioare.

Iulia V.: „Mi-am luat nasul la purtare cum s-ar spune. Doar ca sa știți cum e treaba in perioada aceasta. Eram in stația de autobuz așteptam autobuzul sa merg la serviciu, unde stau cam 13 ore cu masca. Dar in stație mi-am permis sa mănânc un biscuite, m-am așezat cat mai departe de cea mai apropiată persoana, ca sa nu ii fac poftă mai mult.

Brașov. Mască obligatorie. „Eram in stația de autobuz așteptam autobuzul sa merg la serviciu, unde stau cam 13 ore cu masca. Dar in stație mi-am permis sa mănânc un biscuite...si au venit luptatorii anticovid sa îmi ia buletinul” 1

Nici nu terminasem bine de mancat si evident aveam masca sub nivelul mării, buzelor, scuze si au venit luptatorii anticovid sa imi ia buletinul sa imi dea, din generozitate, doar avertisment. Da, e frumos cu exagerarile, e deosebit chiar.

Concluzia este ca nu imi mai beau cafeaua pe stomacul gol, ca daca ma roade iar si vreau biscuite, o sa ma coste intre 500 si nici nu am retinut, ca nu am atatia bani, unul.

Weekend fain sa aveti!
P.s: doamna de langa mine a ridicat-o cand i-a vazut, doar ca ea nu a avut buletinul la ea, a inceput sa planga dupa ce au plecat ptc s-a speriat. Daca nu moare de un covid, de o inima rea e mai acceptabil.

Allen Coliban felicitari si mult succes! Am incredere in tine, dar e clar ca nu ai inimerit o perioada ușoară”.

Prefectura Brașov: În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului Județului Brașov, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar și în mijloacele de transport în comun situate pe raza județului Brașov.

Totodată, activitățile de verificare sunt adaptate de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, scopul acestor acțiuni fiind acela de a preveni și limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Acțiunile sunt organizate și desfășurate de către polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în colaborare cu polițiști locali și jandarmi.
Ieri, 22 octombrie, polițiștii brașoveni au verificat 125 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

Polițiștii din cadrul I.P.J. Brașov, alături de polițiștii locali, au legitimat peste 1.950 de persoane, au verificat 175 mijloace de transport persoane și aproximativ alte 300 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate au aplicat peste 290 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 32.500 lei.

De asemenea, polițiștii au efectuat aproximativ 2.000 de verificări cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Brașov au legitimat 31 de persoane și au verificat 19 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, aplicând 31 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 lei.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Burebista Brașov au legitimat 39 de persoane și 2 locații, aplicînd 14 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în cuantum de 1.000 lei.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm faptul că acțiunile noastre îi pot afecta pe cei din jurul nostru și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.
Respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!

Previous Story

Brașov. Copil de 1 an si 10 luni infectat cu coronavirus: „Pentru Eva a urmat momentul chinuitor cu pusul branulei, eu o tineam de picioare, infirmiera de cap, eu de o mana iar asistenta incerca sa ii gasesca o vena unde sa o intepe. Au inceput strigatele de ajutor “Mama, mama!!!”, lacrimile i se scurgeau pe obraz si eu ma simteam neputincioasa”

Next Story

4.761 de noi cazuri la nivel național. Situația la Brașov