Bătălie în Parlament. Ana Birchall: „Mulțumesc si felicitări membrilor comisiei juridice in special domnului deputat Gabriel Andronache (PNL) care a lupta foarte mult in comisie ca sa putem avea acest raport favorabil!” Legea privind confiscarea extinsă

Last Updated on octombrie 13, 2020 În aceste zile se duce o bătălie dură în Parlament pentru Legea privind confiscarea extinsă. Evident, cei de la PSD se opun. Nu chiar toți. Ana Birchall, deputat PSD, se luptă pentru această lege iar astăzi i-a mulțumit lui Gabriel Andronache (PNL Brașov) pentru modul cum a luptat în Comisia Juridică a Camerei Deputaților.

Ana Birchall: „VICTORIE si in Comisia Juridica pentru proiectul de lege privind confiscarea extinsa! S-a dat vot favorabil si raport de adoptare… in unanimitate! Merge in plen la vot! Inca un pas si reusim!

Bătălie în Parlament. Ana Birchall: „Mulțumesc si felicitări membrilor comisiei juridice in special domnului deputat Gabriel Andronache (PNL) care a lupta foarte mult in comisie ca sa putem avea acest raport favorabil!” Legea privind confiscarea extinsă 1

Multumesc si felicitari membrilor comisiei juridice in special domnului deputat Gabriel Andronache (PNL) care a lupta foarte mult in comisie ca sa putem avea acest raport favorabil!

Este corect si fair sa apreciez si contributia lui Alfred Simonis si Florin Roman care au sustinut introducerea pe ordinea de zi si adoptarea acestui proiect de lege atat de asteptat de romanii cinstiti! Ramanem vigilenti pana la votul final!”

România ar putea încasa o amendă usturătoare de la Uniunea Europeană. Totul din cauza unei legi uitate de aproape trei ani în sertarele Parlamentului. Culmea este că adoptarea acesteia ar putea aduce mai mulți bani la buget. Este vorba despre transpunerea în legislația noastră a unei directive europene privind confiscarea extinsă a bunurilor obținute prin infracțiuni, anunță Digi 24.

În 2014 Uniunea Europeană adopta Directiva privind sechestrul și confiscarea extinsă a bunurilor dobândite în urma unor infracțiuni.

România avea termen până în octombrie 2015 să transpună legislația europeană, în cea națională. A făcut-o însă doar parțial, iar Comisia Europeană a solicitat reglementări suplimentare.

Abia în 2017 a fost elaborat proiectul de lege care le cuprinde, dar acesta zace și în prezent în sertarele Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

Concret, proiectul de lege extinde aria de aplicare a confiscării bunurilor obținute ilicit. În primul rând măsura va putea fi aplicată orcărui tip de infracțiune, inclusiv celor de serviciu. Astfel, cei condamnați pentru abuz în serviciu, de exemplu, vor putea fi supuși confiscării extinse.

În prezent acest tip de infracțiune nu este prevăzut în lege. Mai mult decât atât, confiscarea va putea viza și bunurile transferate către alte persoane. O metodă des folosită de infractori pentru a-și pune la adăpost averea de măsurile dispuse pentru recuperarea prejudiciilor.

Nu în ultimul rând, legea permite judecătorilor să ia orice împrejurare în considerare pentru dispunerea confiscării extinse, nu doar neconcordanța între averea deținută și veniturile legale ale persoanei vizate.

Previous Story

(Foto) Brașovenii îi cer lui Allen Coliban să oprească masacrarea copacilor! „A inceput iar frenezia ,,toaletarii’”

Next Story

Record! 6,000 de euro chiria unui apartament de Revelion în Poiana Brașov! Dan Negru: Îți cumperi două garsoniere in centrul orașului Lupeni