George Scripcaru: Brașovul va testa primul autobuz fără șofer. Știu că pentru mulți, a călători cu un autobuz fără șofer pare o utopie

Last Updated on septembrie 23, 2020 Primarul George Scripcaru a anunțat că la Brașov se va testa un autobuz fără șofer.

Brașovul este unul dintre cele trei orașe din Europa selectate pentru a testa un autovehicul de transport public de persoane autonom, adică un autobuz fără șofer, în cadrul proiectului „Smart urban mobility involving autonomous vehicles” (Mobilitate urbană inteligentă utilizând vehicule autonome), depus pentru finanțare la Uniunea Europeană.

George Scripcaru: Brașovul va testa primul autobuz fără șofer. Știu că pentru mulți, a călători cu un autobuz fără șofer pare o utopie 1

„Brașovul este unul dintre orașele din România care a reușit să transforme transportul public în cea mai bună variantă de mobilitate în interiorul orașului și chiar în zona metropolitană.

O parte din investiții au fost deja realizate, iar pentru o parte avem deja semnate contractele de finanțare și suntem în diferite faze de achiziție sau de implementare. În această etapă putem să ne gândim și la cele mai noi soluții de transport, cel puțin să le testăm, pentru a vedea cât de eficiente sunt sau care este percepția brașovenilor față de aceste alternative.

Știu că pentru mulți, a călători cu un autobuz fără șofer pare o utopie, dar aș vrea să vă amintesc că, acum nu mulți ani, când am început să testăm primele autobuze electrice, mulți dintre noi nu credeau că vor circula curând în Brașov astfel de autobuze. Astăzi, le vedem pe străzile din oraș și deja au început să fie percepute ca o normalitate.

Când cei de la RATBV mi-au spus de acest proiect, le-am spus că ar trebui să ne implicăm și noi și să testăm o astfel de soluție. Poate nu este una pe care o putem implementa pe termen scurt sau una care să se aplice pe traseele actuale, dar în anumite situații poate fi mai ieftin să aduci călătorii dintr-o anumită zonă la rețeaua principală de transport sau să fie utilizat de turiștii care vor să viziteze centrul istoric.

Este o soluție de viitor, dar nu unul foarte îndepărtat”, a declarat primarul George Scripcaru.

Previous Story

(Video) Ce mai tare apartament din Brașov -150.000 de euro, spune Alex Montrey. „Priveliștea e Wow”

Next Story

Nou record de cazuri Covid la Brașov și la nivel național!