Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/brasovromania/public_html/wp-content/themes/fox/inc/admin/import.php on line 394
George Scripcaru: 400 de clădiri din Brașov vor intra pe lista de supraimpozitare cu 500%

George Scripcaru: 400 de clădiri din Brașov vor intra pe lista de supraimpozitare cu 500%

Last Updated on septembrie 17, 2020 Primarul Brașovului, George Scripcaru, s-a decis să-l copieze pe primarul Oradiei în ceea ce privește reabilitarea clădirilor aflate în paragină.

Ilie Bolojan, primarul Oradiei, a explicat că „secretul succesului” la acest capitol au fost amenzile repetate și supraimpozitarea, dar și ajutorul acordat de municipalitate prin efectuarea proiectelor tehnice și scutire de la impozitul pe clădire pe o perioadă de 5 ani.
George Scripcaru: 400 de clădiri din Brașov vor intra pe lista de supraimpozitare cu 500% 1
(Photo by Daniela Turcanu on Unsplash)

„Aceste pârghii au făcut ca fața Centrului Oradei să rate mai bine. Avem 800 de clădiri care au fost supraimpozitate cu 500%”, a precizat Ilie Bolojan.

Primarul Brașovului va ce cere în următoarea ședință de Consiliul Local supraimpozitarea a 400 de clădiri degradate, atât din zona centrală, cât și din cartiere.

„Vorbim de clădiri unde proprietarii au fost notificați de peste un an cu privire la necesitatea și obligativitatea de a executa lucrărilor de reabilitare. În cazul imobilelor unde municipalitatea este coproprietar, RIAL va contribui la refacere prin cotă parte.

Față de Oradea, unde a existat importantă comunitate evreiască care deținea imobile în zona centrală, în zona centrală a Brașovului, sunt o serie de coproprietari care au o condiție socială redusă”, a explicat primarul Brașovului.

 

Previous Story

(Foto) Cum se lucrează la Aeroportul Brașov. „1.309.950 de metri pătrați de teren profilat, pentru piste de aterizare și decolare”

Next Story

Accident Brașov. Alt pieton lovit pe trecere