General din Brașov ucis de coronavirus, la două zile după moartea soției, infectată și ea

Coronavirusul a făcut alte victime la Brașov. Printre ei un general și soția sa.

Petrișor Mandu, general-maior în rezervă, a decedat ieri, după ce s-a infectat cu COVID 19, la doar două zile după ce și soția sa a murit, după infectare, anunță A3. 

General din Brașov ucis de coronavirus, la două zile după moartea soției, infectată și ea 1

Petrișor Mandu a fost General-maior al MApN, Doctor în Științe Militare și în Management. Era profesor universitar la Universitatea Transilvania, din Brașov unde preda cursurile: Managementul riscului; Riscuri şi securitatea afacerilor internaţionale; Managementul crizelor sau Geopolitică.

De asemenea, generalul Mandu a fost inclus în Enciclopedia personalităţilor societăţii contemporane „Who’s who in România”, Ediţie Princeps, din 2002.

Acesta avea o bogată experiență managerială fiind Rector al Institutului Militar Gen. Bungescu și Rector al Academiei Fortelor Aeriene.

Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” din Braşov: „Astăzi, 12 septembrie 2020, personalul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” își exprimă profundul regret față de trecerea la cele veşnice a domnului general-maior profesor universitar doctor Petrişor MANDU, fost comandant (rector) al Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” (1995-2002) şi al Institutelor militare de ofiţeri de aviaţie, rachete şi artilerie antiaeriană şi radiolocaţie (1991-1995).

Vestea încetării din viaţă a celui ce a fost un eminent comandant al Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, un OM de o mare nobleţe sufletească, un camarad de excepţie şi cu siguranţă unul dintre cei mai iubiţi ofiţeri, a produs o enormă tristeţe în inimile şi sufletele celor care l-au cunoscut.

Cu durere în suflet şi cu inimile cernite suntem alături de familia greu încercată, pe care o asigurăm de toată compasiunea şi sprijinul nostru.
Dumnezeu să vă aibă în pază şi în suprema Sa ocrotire, domnule comandant!