Brașov. Susținătoare USR jignită și insultată la numărarea voturilor. „M-a sunat fiică-mea, bocind…”

Last Updated on septembrie 28, 2020 Numărătoarea voturilor nu este chiar o treabă simplă. Există o procedură clară ce nu prea este respectată, pentru a face ca lucrurile să decurgă rapid.

Electra Ghiza: „M-a sunat fiică-mea, bocind. Nu, nu plângea de fericire, cum m-aș fi așteptat, pentru că a câștigat candidatul pentru care a făcut campanie… Plângea pentru că ore în șir, cât a durat numărătoarea voturilor în secția unde a fost membră, a fost jignită și insultată. Pentru că a ținut morțiș ca voturile să se numere corect, nu în dorul lelii.

Brașov. Susținătoare USR jignită și insultată la numărarea voturilor. „M-a sunat fiică-mea, bocind...” 1

Regula zice că voturile le numără președintele sectiei, el cu mânuța lui, și zice cu glas tare: “vot pentru cutare, vot pentru cutărica…” Dar, în bunul obicei românesc, în majoritatea secțiilor se întâmplă așa: membrii se împart în echipe și preia fiecare echipă o urnă.

Se numără în paralel, pe încredere. Astfel, se scurtează timpul. De 4 ori, când ai 4 urne! Dar Ilinca mea nu a acceptat iar ceilalți au pornit valul de ură, insulte și mitocănii. Era trecut de ora 3 când secția ei a facut raportarea! Că să înțelegeți cât durează o numărătoare pe bune…

Ce vreau să spun e că, pentru unii, a fost chiar o luptă. A nervilor tari. Sunt convinsă că asemeni fiică-mii au fost mulți. Care nu au cedat, au îndurat. Pentru că absolut fiecare vot contează. E dreptul cetățeanului care a mers la urnă ca votul lui să fie numărat corect, cum scrie la lege.

Am încredere că Brașovul se va schimba în bine și cred că schimbarea vine și din gesturi mărunte, încăpățânate. Ca acela al fiică-mii.
Bravo, Ilinca Ghiza! Pentru mama, tu esti învingătoarea serii!”

Previous Story

Ovidiu: „Surpriza produsă de Allen Coliban la Brașov este mai impresionantă decât schimbările produse în București ori Timișoara. Cred că Brașovul va deveni, în următorii ani, un etalon pentru ceea ce înseamnă evoluție, performanță și bun simț“

Next Story

Fraudă și la Codlea? Erwin Albu cere renumărarea voturilor! „2 (două) voturi (sau buletine de vot) pentru cine trebuie au schimbat soarta alegerilor de duminică din Codlea in favoarea PSD-ALDE”