Mihai Codruț Nanu: „Cum va arăta Brașovul peste 4 ani dacă “dezvoltarea actuală continuă”…Se arată noi favele la orizont. Zona Carierei spre noua Str Cucului e numai bună de construit …Vor apărea noi blocuri în trepte ca-n Bogota spre străpungerea de la Drumul Poienii din zona Stejeriș”

Last Updated on august 11, 2020 Primarul George Scripcaru este gata să-i pună pe brașoveni să plătească o construcție în mlaștină. Este vorba de Sala Polivalentă care va fi construită în mlaștina de la fostul Stadion Municipal. Milioane de euro se vor duce doar pe lucrări de consolidare a lucrării. Este posibil însă să avem noroc, George Scripcaru este cunoscut că promite dar n nu face. Nu a făcut stadion, aeroport, spital regional.

Mihai Codruț Nanu: „Cum va arăta Brașovul peste 4 ani dacă “dezvoltarea actuală continuă”

Vom avea un nou proiect faraonic – Sala Polivalentă – ce va înghiți suplimentări de lucrări, infiltrări de apă la dealul artificial creat ad-hoc, probabil în campania din 2024 vom asista la moațele piloților forați acolo și ni se va promite că dacă suntem cuminți în mandatul 2024-2028 e gata. Va fi noul pod Fartec, la care Meșterul Manole va dori să lucreze până la pensie. Peste 4 ani suma de 71 milioane euro ni se va părea chiar mică. Se pot toca bani și mai mulți pe lucrări de mântuială.

Mihai Codruț Nanu: „Cum va arăta Brașovul peste 4 ani dacă "dezvoltarea actuală continuă"...Se arată noi favele la orizont. Zona Carierei spre noua Str Cucului e numai bună de construit ...Vor apărea noi blocuri în trepte ca-n Bogota spre străpungerea de la Drumul Poienii din zona Stejeriș” 1

Se arată noi favele la orizont. Zona Carierei spre noua Str Cucului e numai bună de construit oricum și oricât, suplimentat regim de înălțime din pix cu ajutorul PUZ-ului derogatoriu. Ce pățim noi acum cu stația de asfalt de pe Spicului vor pătimi noii locuitori de acolo cu fabrica de ciment. Vor apărea noi blocuri în trepte ca-n Bogota spre străpungerea de la Drumul Poienii din zona Stejeriș.

Că vorbeam de Bartolomeu, completez cu imaginea PUZ-ului în vigoare deja care prevede chiar și P+21 spre calea ferata lângă Str Institutului și cam toată zona pana la ocolitoare poate fi umplută de blocuri fără alte funcțiuni. Pentru că se poate!

O altă zona de interes va fi in Astra, înspre ocolitoare, spre Săcele, dar și pe fosta platforma Steagu. Parcul din pădure de la Iepure poate să nu mai fie chiar în pădure peste 4 ani dacă se umple dealul Kermen de favele și poate ăsta e și scopul. Mai se aude de niște “dezvoltări” promitatoare între Tractorul și Triaj și în zona inundabilă de la Stupini.

Se vor toca niște bani și pe parcul de pe Dealul de Gunoaie de la Triaj, doar vin bani mulți pe teme eco și dacă tot dă bine la sondaje, se poate exploata.
Autobuzele electrice comandate acum nu vor avea garaje încălzite și la primăvară cineva va comanda noi baterii pentru ele, dar hei! Schimbam subiectul și introducem în discuție trenul metropolitan, dar în stil propriu, adică o garnitura pe ruta cu cea mai buna frecventa – spre Valea Prahovei – rezolvând nimic, dar avem știri naționale pe tema asta.

Park&Ride-ul de la Bartolomeu are doua scenarii posibile. Fie se face clădirea care va rămâne mai mult goala, fie ce nu ni se spune acum (fiind campanie) e ca se vor scumpi parcările în centrul vechi. Pentru ca altfel nimeni nu ar lasă mașina acolo ca să meargă cu autobuzul cand încă e ieftin sa parchezi în centru.
O parcare sub parcul Titulescu tot ne-ar paște după locale fiindcă asa e promisa hotelierilor din proximitate. După ce se vede cu sacii în căruță, baga drujbele și buldozerul.

Ceva spoieli pe la clădirile istorice se vor face, dar nu mare lucru, nimeni nu are o pasiune pentru asa ceva. Se vor mansarda ilegal și total inestetic alte sute de clădiri din centrul istoric, doar se poate.

Nici la evenimente culturale și sportive nu am face un pas înainte, fiindcă nici nu se cer cu insistență.
Abia când se va da drumul la AFI va înțelege lumea dezastrul, dar va fi prea târziu. După cum spuneam din iarna, va fi amânat cu disperare și cu orice mijloace pana după locale.

Între timp, Comical Ali alias nenea de la Banca Mondială ne va spune că am depășit și Monaco.

*cineva cu creier de găină va manipula spunând că mă opun dezvoltării orașului prin postarea asta, sunt sigur”

Mihai Codruț Nanu candidează independent la Consiliul Local Brașov.

Previous Story

Brașov. Radu Hossu: „Eugen Scripcaru, fratele lui George Scripcaru îl susține pe Allen Coliban. Măcar pe internet. Și doar temporar”

Next Story

Foto Brașov. Trotuar verde distrus cu excavatorul. Sebastian Ichim : „Trotuarul cât și spațiul verde, sunt proprietate privată a locatarilor acelui bloc. Acel teren este proprietate privată cotă parte la cele 50 și ceva de apartamente din acel bloc, iar locatarii o administrează și plătesc impozit pe ea de mai bine de 3 ani”