Brașov. Aristotel Căncescu, scos din cursa pentru Consiliul Județean. Contestație PNL

Last Updated on august 20, 2020 Aristotel Căncescu era pregătit de răzbunare cu o candidatură la Consiliul Județean dar a fost respins de Biroul Electoral Județean deoarece nu are semnăturile necesare.

Conform legislaţiei, anul acesta a fost un singur tabel, pe care oamenii semnau atât pentru preşedintele Consiliului Judeţean, cât şi pentru lista de consilieri. Problema a fost că pe unele tabele nu era trecut numele candidatului ALDE pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, motiv pentru care acestea nu au mai fost luate în calcul.

Brașov. Aristotel Căncescu, scos din cursa pentru Consiliul Județean. Contestație PNL 1
„Nici omul de la noi care a verificat listele şi, iniţial, nici cei din Biroul Electoral Judeţean Braşov nu au observat că nu este trecut numele candidatului pe capetele de tabel. De altfel, în primă fază, BEJ a acceptat candidatura ALDE pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

Noi am strâns 3.107 semnături, iar la început au fost anulate exact 64 de semnături. Ulterior, reprezentanţii a două partide. PNL şi FDGR, care au rămas la BEJ în data de 18 august şi după ora 22.00 pentru a asigura permanenţa până la ora 0.00 (candidaturile puteau fi depuse până în data de 18 august, ora 23.59), au reverificat dosarul nostru, au găsit tabelele pe care nu era trecut numele candidatului.

 

Unul dintre partide, PNL, a depus contestaţie, iar Biroul Electoral Judeţean Braşov a respins candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. În schimb, aceleaşi semnături fost considerate valabile pentru lista de consilieri. După ce vom primi textul hotărârii de respingere a candidaturii lui Aristotel Căncescu, noi vom contesta în instanţă decizia Biroului Electoral Judeţean Braşov”, a declarat Anuţoiu, citat de bzb.ro.

El susţine că faptul că nu a fost menţionat numele candidatului pe capetele de tabele reprezintă o „eroare materială”.

Previous Story

(Foto) Așa arată Terminalul de pasageri de la Aeroportul Brașov, după montarea geamurilor exterioare

Next Story

Brașov. Trei echipaje de Poliţie pentru a calma un braşovean fără mască în Piața Sfatului