Brașov. Alarmant. Un medic de la Ambulanță, infectat cu coronavirus, a mers trei zile în misiuni pentru că a primit un rezultat greșit. „În momentul în care i s-a transmis că rezultatul este negativ s-a dus acasă la familie la copii, la părinți”

Last Updated on august 12, 2020 Situație de neconceput la Ambulanța Brașov. Un mbulanțier infetcat cu coronavirus a mers 3 zile în misiuni pentru că i s-a transmis un rezultat greșit la testul COVID.

Medicul a intrat în contact cu zeci de colegi și de pacienți. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut un control la DSP Brașov, anunță digi24.ro.

Brașov. Alarmant. Un medic de la Ambulanță, infectat cu coronavirus, a mers trei zile în misiuni pentru că a primit un rezultat greșit. „În momentul în care i s-a transmis că rezultatul este negativ s-a dus acasă la familie la copii, la părinți" 1

Medic la Ambulanța Brașov: “Aș fi putut contamina alte persoane, colegi de-ai mei sau pacienți. Am intrat în unitățile sanitare cu specific non-Covid, deși eu eram pozitiv din data de 7, conform testului care mi s-a transmis”

Luni dimineața, Direcția de Sănătate Publică Brașov a anunțat Serviciul de Ambulanță că s-a produs o eroare, că cei doi medici sunt contaminați. Al doilea medic a fost în concediu și nu a consultat pacienți, în aceste trei zile.

Stela Coțiu, director medical la Ambulanța Brașov: “Este complicat pentru că colegul respectiv a stat separat de familie tocmai ca să nu expună și în momentul în care i s-a transmis că rezultatul este negativ s-a dus acasă la familie la copii, la părinți”

Direcția de Sănătate Publică Brașov admite greșeala și o pune pe seama unei erori umane, la accesarea rezultatelor, din calculator.

Andrea Neculau, director executiv la DSP Brașov: “Din păcate este o eroare umană la comunicarea rezultatului Persoana care a comunicat rezultatul a deschis un test fără să verifice data.”

Previous Story

Allen Coliban: „Brașov, orașul de la munte unde 40% din locuitori nu au acces la spații verzi”

Next Story

Mihai Codruț Nanu: „Borduri duble. Unde se află? A. Alexandria, TR B. Caracal, OT C. Brașov, BV”