Aeroportul Brașov. Ludovic Orban mai dă 25 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor

Ludovic Orban a anunțat joi că va mai da 25 de milioane de lei pentru construcția Aeroportului din Brașov.

“În judeţul Braşov printre proiectele pe care le analizăm se află şi Aeroportul Braşov, o investiţie extrem de importantă pentru dezvoltarea judeţului Broaşov şi a judeţelor din vecinătate. Lucrările se desfăşoară într-un ritm susţinut. Progresul este evident faţă de vizita anterioară. Aeroportul este finanţat de consiliul judeţean, de primărie şi, evident, şi de Guvern”, a afirmat Ludovic Orban joi, aflat în vizită pe şantierul Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, anunță gandul.info

Aeroportul Brașov. Ludovic Orban mai dă 25 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor 1

Premierul României a mai adăugat că “în plus faţă de cele 50 de milioane alocate prin legea bugetului de stat pentru acest obiectiv de investiţii, Executivul va mai aloca în cursul acestui an încă 25 de milioane din Fondul de rezervă al Guvernului”.

“De asemenea, şi anul viitor vom veni cu sumele necesare în completarea resurselor de care dispun autorităţile locale, astfel încât să fim siguri că această investiţie este finalizată cât mai repede”, a încheiat Ludovic Orban.

Interesul lui Lodovic Orban este justificat. “Brașovul este în top ca și destinație turistică!”
Brașovul este singurul județ din țară în care se construiește un aeroport în ultimii 50 de ani. Anul trecut, în augut, președintele Consilul Județean Brașov, Adrian Ioan Veștea, declara că aeroportul de la Poalele Tâmpei este o “așteptare veche” a locuitorilor din județ.

“Este o așteptare veche a brașovenilor. Suntem primul județ în care, după 50 de ani, în România se construiește un aeroport, cu eforturi proprii. Este extrem de necesar. Brașovul este cel mai important județ din punct de vedere turistic. Suntem în top ca și destinație turistică, suntem singurul județ care nu avem nici măcar 1 km de autostradă. Sperăm ca până la final de 2020 să reușim finalizarea infrastructurii, iar din anul 2021 să începem operarea aeroportului, dacă nu apar complicații în viitoarele proceduri de achiziții”, declara Adrian Ioan Veștea.

“Aerogara va fi construită pe trei niveluri, cu o arie desfășurată de 11.780 mp, după o soluție arhitecturală realizată de celebrul arhitect brașovean Dorin Ștefan”, anunțau și reprezentanții CJ Brașov.