Semnezi Petiția? VREM SPITAL NOU LA BRAȘOV!

Last Updated on iulie 10, 2020 Cei de la PNL se chinuie de vreo 20 de ani să construiască un amărât de aeroport. De câțiva ani s-au apucat și de Spitalul Regional. Nu prea le iese nici cu ăsta. Cum sunt cam nepricepuți la proiecte mari, cei de la USR au preluat inițiativa și au pornit o campanie pentru construcția unui spital adevărat. Nu cu 800 de locuri cum vroiau cei de la PNL. Curios că cei de la PNL vor să distrugă Parcul Central pentru 2000 de locuri de parcare dar când vine vorba de un spital regional se mulțumesc doar cu 800 de locuri.

Flavia Boghiu: „Dacă ai călcat vreodată pragul Spitalului Mârzescu,
Dacă ai fost vreodată internat în Spitalul Tractoru sau
Dacă ai avut pe cineva internat în Spitalul de Boli Infecțioase sau la Stejeriș,

Semnezi Petiția? VREM SPITAL NOU LA BRAȘOV! 1

atunci înțelegi foarte bine, cu sau fără criza sanitară declanșată de Coronavirus, cât de mare nevoie avem de un Spital Nou la Brașov.
Semnează petiția și dă mai departe și prietenilor.

Hai să cerem respectul și spitalul de Secol 21 pe care îl merităm!
Brașovul merită mai mult!”

Semnează Petiția aici VREM SPITAL NOU LA BRAȘOV!
Pe 16 iulie 2020, Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat că va veni la Brașov, pentru a discuta cu autoritățile locale despre perspectivele proiectului Noului Spital. Un număr cât mai mare de semnături dat acestei petiții îi va convinge pe:

– Ministrul Nelu Tătaru, că Brașovul are nevoie de restart al sistemului de sănătate, că are nevoie de Noul Spital, unic, modern, interdisciplinar, cu un număr de 1600-1800 de paturi. Ideal ar fi ca guvernul să susțină financiar acest demers, normal ar fi măcar să nu îl încurce
– Primarul George Scripcaru, că proiectul de spital de 800 de paturi propus în studiul de prefezabilitate a cărui recepție a semnat-o este INSUFICIENT și că nu rezolvă problemele sistemului de sănătate din Brașov. În plus, este absolut normal și necesar ca pe parcursul întregului proces să fie implicați în fiecare pas adevărații inițiatori ai proiectului – Asociația Noul Spital al Brașovului, organizația care a demarat întregul demers, care a pus pe masa autorităților atât fundamentarea necesității, analiza situației actuale și perspective reale privind soluțiile disponibile.

Parlamentarii USR Brașov, senatorul Allen Coliban și deputatul Tudor Benga, au depus ieri, 9 iulie, inițiativa legislativă de modificare a Legii nr. 32/2018 privind transmiterea unei suprafețe de teren din domeniul public al statului și din administrarea Academiei de Științe Agricole și Silvice “Gheorghe Ionescu-Șișești” Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr Brașov, județul Brașov, în domeniul public al municipiului Brașov, pentru realizarea obiectivului de investiție “Construire Spital Clinic Regional de Urgență Brașov”, eliminând sintagma ”regional” din cuprinsul ei, ceea ce va face posibilă continuarea proiectului Noului Spital.

Previous Story

Brașov. Alte 54 de infectări cu coronavirus. 592 la nivel național! 

Next Story

Video Brașov. 5 ambulanțe la cortul COVID în doar 10 minute