Brașov. George Scricparu vs Allen Coliban. Radu Hossu: „Mai sunt vreo 3 luni până la alegerile locale și câteva chestii la Brașov sunt evidente: – Pentru prima dată există în public o rumoare “irațională” din care reiese că lumea s-a cam săturat de actualul primar …”

Last Updated on iulie 3, 2020 Anul acesta bătălia se va da între George Scripcaru, un primar plictisit care nu mai are ce promite, a promis tot nu a făcut nimic, și Allen Coliban, un candidat tânăr, energic, care vrea să pună pe primul loc calitatea vieții (reducerea poluării, spații verzi mai multe, piste de biciclete). După 4 ani de mandat, Brașovul nu are Aeroport, spitalele sunt praf, stadionul este doar planșă uitată într-un sertar iar brașovenii sunt otrăviți zi de zi de poluare.

Radu Hossu: „Mai sunt vreo 3 luni până la alegerile locale și câteva chestii la Brașov sunt evidente:
– Pentru prima dată există în public o rumoare “irațională” din care reiese că lumea s-a cam săturat de actualul primar.

Brașov. George Scricparu vs Allen Coliban. Radu Hossu: „Mai sunt vreo 3 luni până la alegerile locale și câteva chestii la Brașov sunt evidente: - Pentru prima dată există în public o rumoare "irațională" din care reiese că lumea s-a cam săturat de actualul primar ...” 1

După 16 ani și o scădere de 10 mii de votanți de la alegere la alegere, din ce în ce mai puțini oameni sunt dispuși să-l voteze Scripcaru (65k voturi prima dată, 55k în 2012 și 45k în 2016). Motivele nu ar fi că nu arată orașul decent în percepția majorități, ci faptul că pare perimat, că nu s-a ținut de promisiunile făcute în 2016 (Stadion, Polivalentă, Parcuri, Chestii-Trestii, Aeroport) l-au erodat destul de sănătos. Dacă mai pierde 10 mii și următorul candidat are o campanie bună, Scripcaru poate pierde.

– Singurul contra-candidat viabil este cel al USR-PLUS, Allen Coliban.

Faptul că există un contra-candidat și ăla nu este de la PSD este o mare fericire p-aici. În 2012, USL a avut un candidat educat, spălat, poate elitist pentru o parte a electoratului țintă (era bancher omu’) și aproape l-a bătut pe Scripcaru. Catalin Leonte, căci despre el vorbesc, a pierdut pe mână blatului PSD-PDL. Blat care a supraviețiuit până azi. Dacă cineva are curiozitatea să se uite la ședințele de consiliu și cum se votează, o să vadă o mare alianță PSD-PNL (PD-L) la Brașov.

De ce e o fericire la Brașov? Pentru că oamenii are vrea ceva nou, ceva fresh, dar până acum nu au avut cu cine vota.

Coliban nu este Traian Băsescu, nu este un polarizant în subiecte sau în dezbatere, dar pare potrivit pentru ceea ce candidează. Are un discurs tehnic, elevat (mai asemănător cu Nicușor Dan decât Sorin Oprescu) și destul de drept. A reușit totuși să-l irite pe actualul edil.- Ultima dată când s-au întâlnit și au avut dialog, Scripcaru a reușit gafa “cui nu-i place la Brașov, să plece”.

– Ceilalți candidați vor fi mult în spate.

Susanu, Orțan, Grapă, Ialomițeanu, nu vor genera împreună mai mult de 25% din voturi. Lupta va fi acaparată de Scripcaru vs Coliban sau PNL vs USRPLUS. Multe din partidele balama vor da voturi către Scripcaru. De ce? Pentru că administrația actuală “promite” stabilitate și consecvență în viziune. De ce ar vrea unii și alții să înlăture siguranța?

Din toate astea rezultă că vom avea un referendum la Brașov: Scripcaru vs Coliban.

De ce scriu toate astea? Ca să știu că le-am scris și să le spun “ți-am zis eu” celor cu care deja am le-am discutat și nu mă cred. Încă.

Și le scriu ca să știți și voi ce urmează. Credeți-mă pe cuvânt.

Previous Story

Brașov. E bine? Focarele de coronavirus ținute la secret. Șefa DSP: 10 birouri de firmă sunt în carantină

Next Story

Brasov: Fără distanțare, fără măști. Zeci de persoane s-au înghesuit ieri seară la un concert al Vlăduței Lupău în Prejmer.