Medicul Florin Orțan: „Pentru 1 asimptomatic depistat pozitiv, mai sunt 9 pe stradă”. Explciații de ce trebuie internare obligatorie de 48 de ore

Last Updated on iulie 22, 2020 Cei de la PSD au militat pentru libertate totală în pandemie, fără internări, iar acum trebuie să explice propriului electorat de ce a votat în Parlament internarea obligatorie de 48 de ore.

Medicul Florin Orțan, senator PSD, citat de bzb.ro: „Să presupunem că un angajator decide să facă o testare în masă. A doua zi vin testele, iar cine este depistat pozitiv este dus la spital, unde este evaluat de un medic. Evaluarea propriu-zisă va dura o oră.

Medicul Florin Orțan: „Pentru 1 asimptomatic depistat pozitiv, mai sunt 9 pe stradă”. Explciații de ce trebuie internare obligatorie de 48 de ore 1

Cei care au posibilitatea de a sta singuri într-o cameră, cu acces la o baie, vor primi nişte instrucţiuni simple: să stea cu mască în casă timp de 10 – 12 zile şi să respecte alte reguli.

În schimb, dacă vine o persoană de 65 de ani, care nu a fost în ultimii ani la medic, aceasta este internată pentru 48 de ore, pentru a se verifica dacă nu are şi alte afecţiuni care i-ar putea agrava starea de sănătate. Aceasta este logica internării pentru maxim 48 de ore: să putem face un triaj.

După cele 48 de ore, bolnavilor cu risc sau celor care a simptome severe li se va propune o internare pe perioadă determinată, astfel încât evoluţia lor să fie foarte bună”.

El a explicat şi de ce a fost dezbătut timp de o săptămână proiectul legii: „Oricare dintre noi, în orice moment, poate să fie infectat, dar asimptomatic. Nu este în interesul lui să fie închis, ci este interesul tuturor ca acesta să nu transmită boala mai departe. Dar, nu trebuie să uităm faptul că pentru fiecare asimptomatic testat, mai sunt nouă care mai sunt pe stradă. Practic, asimptomaticul testat este în «detenţie». Acesta este un fel de cod medical penal, ce trebuie reglementat cu multă grijă, astfel încât libertatea individuală a celui testat pozitiv să contrabalanseze interesul colectiv”, a argumentat senatorul braşovean.

Previous Story

(Foto) Brașovul ca Bucureștiul. Inundat la fiecare ploaie mai zdravănă. Mihai Nanu: „Balta Mondială a mai făcut un studiu în Brașov. Canalul Stadionului se unește cu ecluza de pe Lungă. Asta înseamnă fluidizarea traficului, adică facem un fluviu pe stradă”

Next Story

Erwin Albu anunță 3 trasee de biciclete. Unul Codlea centru – raul Barsa – Aeroport – Brasov Piata Sfatului