Brașov. Deputatul Andronache Gabriel: „Atenție la firmele care smulg contracte de furnizare gaze naturale prin metode specifice escrocilor!”

Last Updated on iulie 31, 2020 Deputatul Andronache Gabriel (PNL Brașov) atrage atenția asupra practicilor abuzive folosite de unele companii de gaz pentru semnarea unor contracte, după liberalizarea pieței. Pentru că ANRE nu acționează „sper ca Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri să intervină prin autoritățile de control din subordine pentru a pune capăt acestor activități de tip “haiducie contemporană”!”

Andronache Gabriel: „Atenție la firmele care smulg contracte de furnizare gaze naturale prin metode specifice escrocilor!
Susțin și cred în necesitatea pieței libere în domeniul furnizării de gaze naturale. Concurența poate determina un preț mai mic, corect, pentru consumatori.
Sunt însă împotriva practicilor abuzive de inducere în eroare a consumatorilor, în special a persoanelor vârstnice, practici derulate cu scopul de a smulge încheierea unui contract de furnizare gaze naturale.

Brașov. Deputatul Andronache Gabriel: „Atenție la firmele care smulg contracte de furnizare gaze naturale prin metode specifice escrocilor!” 1

De câteva săptămâni primesc multe reclamații de la brașoveni, în special de la pensionari, care au fost păcăliți să încheie un contract nou de furnizare gaze naturale fără a li se prezenta conținutul contractului, chiar fără a vedea forma fizică a acestui contract!

Caz concret: – la ușa cetățeanului se prezintă o persoană costumată în echipament asemănator lucrătorilor de la gaz;
– Se prezintă ca fiind “de la gaz”;

– Prezintă, în format fizic, o asigurare pentru bunurile din locuință, pe care o așa-zisă companie de gaz o oferă gratis dacă cetățeanul este de acord să încheie un nou contract de furnizare gaz;

– “Costumatul” NU vorbește absolut deloc despre contractul de furnizare a gazelor naturale;
– Solicită actul de identitate al cetățeanului pe care îl fotografiează fără a prezenta obligațiile sale privind GDPR;

– Solicită semnătură pe un dispozitiv electronic fără a arăta cetățeanului pensionar ce document “semnează” (în fapt i se ia un acord de principiu pentru încheierea unui nou contract de furnizare gaze naturale); dacă cetățeanul solicită ștergerea datelor personale din dispozitivul electronic (pozei după actul de identitate) i se răspunde, contrar legii, că nu se poate;

– A doua zi se revine telefonic și se solicită acordul (convorbire înregistrată) cu privire la încheierea contractului de furnizare gaze naturale!!!

Prin crearea aparenței de lucrător la compania de gaze, prin prezentarea unei oferte gratuite de asigurare bunuri personale în loc de contract de furnizare gaze, prin solicitarea unei semnături pe un dispozitiv electronic care nu are nicio valoare juridică de certificare a manifestării de voință, prin obținerea acordului de voință pe cale telefonică fără prezentarea niciunei oferte sau contract, așa-zisa companie de gaze încheie un contract pe care cetățeanul consumator NU L-A CITIT nici măcar o singură dată.

În acest mod de acțiune sunt cel puțin 5 incălcări ale legii:
1. inducerea în eroare a consumatorului cu privire la persoana juridică reprezentată de cel care se prezintă “de la gaze”;
2. inducerea în eroare a consumatorului cu privire la obiectul ofertei/contractului prezentat (se vorbește despre asigurare gratuită în loc de prețul contractului de furnizare gaze pe perioadă nedeterminată);

3. colectarea nelegală de date personale prin fotografierea actului de identitate;
4. obținerea acordului de voință pentru încheierea contractului, telefonic, fără a se prezenta consumatorului clauzele acestui contract;
5. neprezentarea drepturilor pe care le are consumatorul și obligațiile care îl angajează pe consumator.

Miroase a metoda ACCIDENTUL!!!

ANRE dormi în papuci?!

Deoarece ANRE nu acționează sper ca Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri să intervină prin autoritățile de control din subordine pentru a pune capăt acestor activități de tip “haiducie contemporană”!

Această postare este un semnal de alarmă! Dragi cetățeni, în special cei în etate, vă adresez rugămintea de a fi atenți la ceea ce semnați sau aprobați verbal la telefon! Verificați datele de contact, verificați conținutul ofertelor astfel încât să vă fie favorabil înainte de a va angaja în noi relații contractuale!
În calitate de parlamentar voi interpela ANRE și îi voi cere să explice cum permite astfel de practici comerciale abuzive. Această instituție aflată sub control parlamentar are obligația legală de a supraveghea buna funcționare a pieței de energie (care include consumul de gaze naturale)”.

Previous Story

(Video) Aeroportul Brașov. Adrian Veştea: Se lucrează intens la balizaj și la amenajarea benzii pistei

Next Story

Focar Brașov. 3064 de persoane infectate, 116 decedate. Situația epidemiologică în județul Brașov se prezintă astfel: