Brașov. Mască Obligatorie. Primarul George Scripcaru a decis că masca este obligatorie pe Republicii, în Piața Sfatului. Vezi între ce ore

Last Updated on iulie 30, 2020 Primarul George Scripcaru a decis astăzi că masca este obligatorie pe strada Republicii, în Piața Sfatului, stațiile RAT.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Braşov
HOTĂRĂŞTE:
Art. 1
(1) Începând cu data de 01.08.2020 orele 06.00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în Municipiul Braşov, pe arterele pietonale intens frecventate şi în alte zone aglomerate, astfel:

Brașov. Mască Obligatorie. Primarul George Scripcaru a decis că masca este obligatorie pe Republicii, în Piața Sfatului. Vezi între ce ore 1

– str. Republicii şi Piaţa Sfatului, de Luni până Vineri, între orele 12.00 – 23.00, iar Sâmbăta şi Duminica între orele 10.00 – 23.00
– staţiile RATBV
– autogări
– staţiile CFR
– zonele de îmbarcare şi debarcare pentru transport pe cablu
– Grădina Zoologică
– toate piețele agroalimentare și târgurile.

George Scripcaru: „Astăzi am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, în baza deciziei comitetului județean, care ne-a fost comunicată ieri, după-amiază, referitoare la măsura privind obligativitatea purtării măștii în municipiul Brașov.

Am identificat care sunt zonele cu risc, pe care trebuie să le luăm în calcul. Am gândit că este bine să luăm această măsură în zonele cu potențial de răspândire a acestui virus, zonele cu un număr mare de persoane, unde oamenii se întâlnesc – discutăm de stațiile de autobuz, de autogări, gară, zonele circulate intens, cum ar fi Piața Sfatului sau Republicii.

Sunt aglomerări umane care se întâmplă în anumite perioade din săptămână sau din zi și eu cred că este important să respectăm această regulă. Este o măsură preventivă și este bine să înțelegem că nu urmărim să dăm amenzi, ci să îi protejăm pe cei cu care intrăm în contact, dar și să ne protejăm fiecare dintre noi.

Sper ca brașovenii să înțeleagă acest lucru, este la îndemâna noastră să facem acest minim gest.

Solicit pe această cale ca toți cetățenii să aplice această măsură, mai ales că este o măsură simplă, care este recomandată de specialiști, de medici, de epidemiologi și nu cred că putem să contestăm acest lucru.

Nu cred că amenda este o soluție, ci trebuie să le explicăm oamenilor că trebuie să aplicăm această măsură, care este una firească și normală”.

Previous Story

Brașovul bătut categoric de Sibiu. Medicul Dan Grigorescu: „Rolul lui Ludovic Orban (brașovean la origine) în anul de când e prim-ministru, a fost efectiv unul de oprire/blocare a marilor proiecte, dintre care cel al Noului Spital al Brașovului! Timp în care studiul de fezabilitate al Noului Spital Sibiu se derula fără opreliști, astfel încât azi e deja finalizat!”

Next Story

(Foto) Accident Brașov. Șofer drogat implicat în accidentul de pe bld. Iuliu Maniu