Brașov. Doar 2 -3 bolnavi asimptomatici au fost externați, anunță medicul Andreea Moldovan. „De trei săptămâni ne-am dat seama că bulgărele începe să se rostogolească”

Last Updated on iulie 10, 2020 CCR a decis că este ilegală internarea asimptomaticilor pe bază de Ordin de ministru, este nevoie de o lege. Astfel, peste 600 de persoane au fost externate deja. La Brașov, doar 2-3 persoane, anunță Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov.

Medicul a spus că la Braşov, situaţia a început să devină complicată de trei săptămâni, informează bzb.ro.

Brașov. Doar 2 -3 bolnavi asimptomatici au fost externați, anunță medicul Andreea Moldovan. „De trei săptămâni ne-am dat seama că bulgărele începe să se rostogolească” 1

„De trei săptămâni ne-am dat seama că bulgărele începe să se rostogolească”.

Ea a precizat că este constatată o creştere a transmiterii comunitare. În ceea ce priveşte situaţia pacienţilor, medicul a afirmat că acestora li s-a explicat că starea lor de sănătate se poate modifica rapid, în sensul agravării şi că chiar şi asimptomaticii pot prezenta modificări ale evoluţiei.

„Aceste argumente au prins bine la populaţia din Braşov.

Au fost doar 2 – 3 cazuri care au refuzat internarea sau să rămână în spital, fiecare şi-a dat seama că deşi spitalizarea e o măsură greu de suportat, poate oferi o monitorizare clară a bolii. Facem apel la prevenţie, la purtarea măştii şi la igienă”, a explicat Andreea Moldovan.

Previous Story

Video Brașov. Incendiu într-un apartament de bloc. 18 persoane evacuate

Next Story

Dorian Lungu: „Brașovul este focar de infecții și vai de mama lui, zvonurile de bine îl dau carantinat de câteva săptămâni. Haide să vedem peisajul de ansamblu. Este Brașovul un centru al NEcivilizației? Dacă voi nu vă puneți o întrebare decentă, cum de la Brașov sunt aproape 2000 de cazuri iar la Constanța sunt puțin peste 500, atunci aveți o gravă problemă de logică”