Brașov. 8 vaci au murit aproape instantaneu după ce au băut apă din niște bălți care ar fi fost contaminate cu substanțe toxice, pe un teren din Râșnov

Last Updated on iulie 26, 2020 8 vaci au murit aproape instantaneu după ce au băut apă din niște bălți care ar fi fost contaminate cu substanțe toxice provenite de la un depozit de deșeuri periculoase din vecinătate. S-a întâmplat în Râșnov, Brașov.

Grav este că prin apropiere trece și un pârâu pe malurile căruia se opresc frecvent turiștii la picnic.

Brașov. 8 vaci au murit aproape instantaneu după ce au băut apă din niște bălți care ar fi fost contaminate cu substanțe toxice, pe un teren din Râșnov 1

Unul dintre angajaţii fermei ieşise cu vacile la păscut când dintr-o dată a observat cum rând pe rând 8 dintre animale au căzut la pământ, anunță Stirile Pro Tv. 

Marius Silion, angajatul fermei: ”Aici au băut două vaci şi au căzut una lângă alta. -Pe loc? -Da. Acolo unde e groapa aia mai mare, aici tot la fel. Au băut şi pe loc au decedat”.

Iosif Florescu, proprietarul fermei: “Aici e o firmă din asta, de toate felurile de mizerii. S-a scurs de acolo ce ştiu eu ce otrăvuri şi animalele au venit din păşunat şi au băut de aici apă şi au murit pe loc”.

Imediat zona a fost împânzită de specialişti, care au preluat probe atât din bălţi, cât şi din stomacul animalelor.

Nadia Olaru, IPJ Braşov: “Dacă vor fi considerate deficienţe şi în funcţie de rezultatul necropsiei animalelor să fie luate măsurile legale”.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât substanţele toxice ar fi putut ajunge în pârâul care trece prin apropiere.

Turist: “Nu este ok, clar. Mă aştept ca în natură să fie cava curat, să fie un aer proaspăt, să fie ceva frumos”.

Turistă: “Dezgustător, nu ar trebui. Că noi tocmai de asta am ieşit, să luăm o gură de aer curat, să scoatem copiii din casă”.

Fermierii din zona se plâng ca cei care se ocupa de colectarea, stocarea şi tratarea deşeurilor periculoase le-ar mai fi dat bătăi de cap şi în trecut.

Previous Story

Brașov. A murit fostul inspector școlar general Dorel Agache. A suferit un infarct masiv

Next Story

Brașov. Medicul Andreea Moldovan: „Spitalul de Infecțioase este plin. Avem și familii cu copii. Sunt foarte mulți pacienți pozitivi care deocamdată stau la domiciliu”