(Video Brașov) Salvat. Un pui de urs a căzut, aseară, într-o fântână adâncă de 30 de metri, din Teliu. Salvat de jandarmi

Last Updated on iunie 17, 2020 Un pui de urs a căzut marți seara într-o fântână de la intrarea în Teliu, Brașov. Jandarmii l-au salvat în această dimineață.

Incidentul s-a petrecut într-o zonă împădurită. Din cauza întunericului, aseară nu s-a intervenit pentru salvarea ursulețului. În această dimineață, autoritățile sunt la fața locului și încearcă să salveze animalul de la o adâncime de 30 de metri, cât are fântâna, anunță Realitatea Brașov.

(Video Brașov) Salvat. Un pui de urs a căzut, aseară, într-o fântână adâncă de 30 de metri, din Teliu. Salvat de jandarmi 1

Potrivit Jandarmeriei Braşov, situația a fost sesizată, aseară, prin apel 112. Din cauza faptului că puțul era foarte adânc și ursoaica era în apropiere, echipele de intervenție nu au reușit aseară să elibereze puiul de urs.

Operațiunea s-a reluat de dimineață, cu succes, puiul de urs a fost eliberat și s-a retras în pădure, în condiții de siguranță atât pentru el cât și pentru echipele de intervenție. Puiul de urs a fost eliberat prin introducerea unei scări în interiorul puțului, pe care acesta s-a putut cățăra. Intervenția a durat aproximativ o oră, timp în care au fost folosite mijloacele acustice de pe autospeciala de jandarmerie, pentru a ține la distanță ursoaica.

Vezi aici video:

Au participat: un echipaj de 8 jandarmi din cadrul IJJ Brașov și un echipaj DMPA (Direcția de Monitorizare și Protecție a Animalelor), care a avut în componență și medic veterinar.

Previous Story

Brașov. Vrei redeschiderea grădinițelor pe timpul verii? Ce trebuie să faci!

Next Story

Foto Brașov. Allen Coliban: „🔥⚠️ Chiar acum, un excavator sapă poteca ce duce la un monument istoric emblematic din Schei – Crucea Mușicoiului. Nu ar fi prima dată când cineva sapă fără autorizație dealurile din Schei. Nu ar fi prima dată nici când primarul dispune efectuarea unor lucrări fără consultare și fără respectarea condițiilor legale”