Sefa DSP: „Brașovul nu intră în carantină! Ca să vorbim de o introducere a carantinării ar trebui să ne uităm la cazurile grave, iar noi avem doar 10 cazuri grave în acest moment”

Last Updated on iunie 23, 2020 Brașovul se confruntă cu un val de îmbolnăviri cu coronavirus care a umplut spitalele. Nu se pune problema carantinării Brașovului, spune șefa DSĂ, principalul indicator fiind cazurile grave.

Spitalele din Brașov sunt pline de persoane asimptomatice dar acestea vor fi golite în urma unui ordin al ministrului Sănătății care a decis ca persoanele asimptomatice să fie externate după 10 zile dacă nu au simptome.

Sefa DSP: „Brașovul nu intră în carantină! Ca să vorbim de o introducere a carantinării ar trebui să ne uităm la cazurile grave, iar noi avem doar 10 cazuri grave în acest moment” 1

„Brașovul nu intră în carantină! Ca să vorbim de o introducere a carantinării ar trebui să ne uităm la cazurile grave, iar noi avem doar 10 cazuri grave în acest moment” a declarat șefa DSP, citată de bzb.ro.

În acest moment există 377 de braşoveni internaţi în spitale, dintre care 10 sunt în stare gravă, internaţi în secţia ATI a Spitalului Judeţean Braşov.

Andrea Neculau, șefa DSP: „Gradul de ocupare al spitalelor COVID este de 88,5%, iar dacă valul va continua nu vom mai avea locuri. Aseară (duminică seară, n.r.) s-a deschis Spitalul Săcele pentru acomodarea pacienţilor COVID, după un efort imens al medicilor de acolo.

În aceste condiţii, am solicitat spitalelor din alte judeţe să ne ajute în preluarea cazurilor din Braşov. La Spitalul din Târgu Mureş ne-au fost oferite 15 locuri, nouă pacienţi fiind trimişi deja acolo – în special bărbaţi asimptomatici”.

Ministrul Sănătății: „La propunerea grupului tehnic din cadrul Ministerului Sănătății, grupului științific care se ocupă de evaluări, mâine (marți-n.r.) vom semna un ordin de ministru prin care tot pacientul asimptomatic sau simptomatic ușor va beneficia de o internare de 10 zile, în a 7-a zi se efectuează un test care, dacă este negativ, la 10 zile să meargă acasă, dacă este pozitiv, dar nu mai avem simptome de cel puțin 3 zile, la cei ușor simptomatici, la cei asimptomatici nu am avut simptome, la 10 zile va pleca acasă, cu izolare la domiciliu până la 14 zile, sub supravegherea medicului de familie”.

Previous Story

Tudor Benga: „Aeroportul va fi “gata” în ziua în care la Brașov va ateriza prima cursă regulată de pasageri. Nu în ziua în care se va tăia panglica la terminal, nu în ziua în care va ateriza primul zbor charter. De asemenea aeroportul va fi “al treilea din țară” în ziua în care…”

Next Story

Brașov. Autobuzele „Codreanu” vor dispărea din zona metropolitană. Azi se decide. Vot fi înlocuite cu autobuze RATBV