O bucățică din autostrada Braşov-Comarnic va fi dat în folosinţă în luna noiembrie, cu zece luni mai devreme

Last Updated on iunie 20, 2020 Situație complicată la Autostrada Brașov-Comarnic. Lucrările la bucățica de 6 kilometri vor fi finalizate în noiembrie dar pentru restul autostrăzii se va reface toată procedura, care va dura cel puțin 3 ani. Iar dacă peste 3 ani PNL va pierde guvernarea, PSD va reface iar documentația și va mai dura alți trei ani pentru începerea lucrărilor. Și tot așa.

Lucrările la autostrada Comarnic – Braşov, lotul 2, sectorul Cristian – Predeal, vor fi finalizate şi tronsonul va fi dat în folosinţă în luna noiembrie a acestui an, mai devreme cu zece luni faţă de graficul asumat prin contract, informează Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC), informează Digi 24.

O bucățică din autostrada Braşov-Comarnic va fi dat în folosinţă în luna noiembrie, cu zece luni mai devreme 1

“Astăzi am primit cea mai bună veste pe care puteam să o primim de la un antreprenor român serios, care execută pentru prima dată un tronson de autostradă şi anume că lucrările vor finalizate şi tronsonul va fi dat în trafic, în luna noiembrie a acestui an, mai devreme faţă de graficul asumat prin contract, vorbesc de luna august 2021. Cu zece luni mai devreme, ceea ce este foarte bine.

În acest moment, în zona Braşovului, sunt multe investiţii şi pe feroviar. Tot ce înseamnă coridorul Braşov – Simeria, pe cele două secţiuni importante, Braşov – Apaţa şi Apaţa-Sighişoara, vorbim de investiţii de peste 1,2 miliarde de euro bani europeni”, a precizat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

După ce au eşuat de patru ori, autorităţile par decise să ducă la bun sfârşit autostrada Comarnic – Braşov. Cu gândul la banii europeni, ministrul Transporturilor vrea să modifice studiile pentru uriaşul proiect de infrastructură, anunță Stirile Pro Tv. 

Doar că procedura poate dura trei ani şi nimeni nu ştie când vor fi gata lucrările. Probabil că vom ajunge mai uşor la Braşov cu avionul, pentru că responsabilii promit că vor face al treilea cel mai mare aeroport din România.

Guvernul a renunţat la ideea de Parteneriat Public Privat pentru autostrada Comarnic-Braşov. Hărțile oficiale ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere arată că autostrada va fi compusă din 3 tronsoane.

Construcţia centurii ocolitoare de 7 kilometri a Comarnicului ar trebui începută anul viitor şi terminată în 2023.

Previous Story

Ludovic Orban nu va preda Gara Brașov Primăriei pentru modernizare dar va monitoriza atent lucrările făcute de CFR. Se va face ceva? 

Next Story

Brașov. George Scripcaru a fost reprimit în PNL de cei care l-au dat afară din cauza dosarelor penale. Radu Hossu: „Hai să avem o dezbatere serioasă, că ne furăm căciula unu’-altuia. Vineri George Scripcaru a fost…”